Gumiimpex GRP i dalje zbrinjava stare gume

I.K./Varaždinske vijesti | 8.2.2017. u 15:57h | Objavljeno u Aktualno

U Slobodnoj zoni Varaždin, točnije pogonima Gumiimpex GRP-a i dalje se zbrinjavaju stare gume, kao što se to radilo zadnjih desetak godina.

Naime, iako postoje navodi da bi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost oporabu otpadnih guma mogao dodijeliti poduzeću Maun koje ima pogone u Ličko-senjskoj županiji, financijske dubioze te druge probleme, u varaždinskom poduzeću normalno rade i vjeruju da će tako i dalje biti.

Nakon javnog poziva koji je objavljen prošle godine, kako navodi dnevni tisak, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode ovlastilo je Fond da zbrinjavanje starih guma ugovori samo s poduzećem Maun, iako je bilo i drugih zainteresiranih poduzeća, među kojima i Gumiimpex GRP.

U lipnju prošle godine, međutim, i varaždinskom je poduzeću naknadno izdano ovlaštenje za obradu otpadnih guma na temelju javnog poziva.

Tako Gumiimpex GRP normalno radi, no upitno je hoće li stare gume zbrinjavati i Maun, iako je njegovo ovlaštenje za zbrinjavanje starih guma postalo pravomoćno u studenom prošle godine. Naime, to je poduzeće mjesec dana ranije, točnije 12. listopada prestalo postojati jer ga je Trgovački sud u Zagrebu izbrisao iz sudskog registra nakon što je odbio provesti predstečajni postupak.

U ime tvrtke Maun prijedlog za predstečajni postupak dao je Ivan Ivančić još u travnju 2015. godine. Naime, vjerovnici tog zagrebačkog poduzeća potraživali su gotovo 54 milijuna kuna, a među njima i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s tražbinom većom od pet milijuna kuna.

No, nije sporno samo to.

Prije nego što je taj prijedlog pravomoćno odbačen u listopadu prošle godine, Maun je u 30. lipnju prošle godine pripojen Emplijanu, poduzeću u vlasništvu Emilije Ivančić kojeg također vodi Ivan Ivančić. Međutim, upitno je li time na Maunovo ovlaštenje za zbrinjavanje starih guma moglo biti tek tako prenijeto Emplijanu koje se do 20. lipnja prošle godine zvalo Termin Technik Montage.

Označeno u