Grmoja Habijanu da je cinkaroš, Habijan uzvratio Grmoji da je sektaš

| 6.10.2022. u 08:51h | Objavljeno u Aktualno

Danas bi se trebala održati sjednica Antikorupcijskog vijeća na kojem bi se trebalo govoriti o nezakonitostima u INA-i. O tome su u emisiji RTL-u Danas govorili HDZ-ov Damir Habijan i MOST-ov Nikola Grmoja koji su sukobili oko toga da li bi se sjednica trebala održati javno ili ne.

- Antikorupcijsko vijeće treba predlagati nekakva unaprjeđenja, strategije kako bismo se uspješno borili protiv korupcije. Kako bismo to mogli napraviti ako ne organiziramo javna saslušanja, sjednice, ne vidimo gdje su problemi u korporativnom upravljanju u INA-i, gdje se događaju rupe u sustavu. Ovo što radi kolega Habijan je pomalo bijedno. Mi smo s velikom većinom, s osam glasova na Antikorupcijskom vijeću koje čini 11 ljude donijeli odluku da se ide u javno saslušanje. On kao neki sitni cinker ide nas cinkati odboru za Ustav da donose odluku da ne možemo saslušavati: U 30 odbora imaju većinu i problem je jedan gdje oporba ima većinu i gdje su donesene određene odluke. Mene obavezuje kao predsjednika zaključak Vijeća, ja ću ga ispuniti, tako da ne znam čemu ovakva panika jer sve što je HDZ napravio je napravio na korist vlastite štete. Danas imenuju Zekanovića u Antikorupcijsko vijeće kako bi opstruirali", kazao je Grmoja.

Habijan je kazao kako je oko svega nastao bauk jer Grmoja želi incident i kaos.

- Ključno je, kaže da sam cinkaroš. Mogu reći da je Grmoja tipični predstavnik sekte. Ne poštuje pozitivne propise RH, samoodluku Sabora. Ne poštuje hijerarhiju, institucije. Ako ima osnovne sumnje da je bilo tko počinio kazneno djelo to ste dužni prijaviti institucijama. Grmoja je tipičan primjer sektaša - kazao je Habijan.

Ostatak debate pogledajte na linku:

https://www.rtl.hr/vijesti/hrvatska/zestoko-suceljavanje-clanova-antikorupcijskog-vijeca-grmoja-habijan-je-cinkaros-ovaj-mu-uzvratio-vi-ste-sektas-c7c65b70-44d1-11ed-8223-8a9c4d057dd3

Označeno u