Grešnoj pilnici, OPG Štefanko i Vinariji Stručić - Suncokret ruralnog turizma Hrvatske!

vv | 5.12.2023. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Gladović: Ipak nešto značimo na  karti turizma u lijepoj našoj!

U sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“, koja se održava već jedanaestu godinu, Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" dodijelila je 86 povelja i posebnih priznanja, od čega tri su stigla u Varaždinsku županiju: Grešnoj pilnici, OPG Štefanko i Vinariji Stručić.

-Postali smo brončani u kategoriji ruralni turizam Hrvatske. Hvala mojoj supruzi i djeci na podršci, hvala mojem osoblju na čelu sa kuharicom Šteficom, hvala TZ Varaždinske županije na potpori, hvala svima koji su doprinijeli da medalja dođe u naš Klenovnik. Ipak nešto značimo na  karti turizma u lijepoj našoj, poručio je Izidor Gladović, vlasnik  Grešne pilnice

Ukupno je bilo prijavljeno 197 kandidata iz 20 hrvatskih županija, osam kandidata iz Bosne i Hercegovine te jedan iz Republike Srbije, a nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske osvojila su 82 dobitnika iz Republike Hrvatske, tri iz Bosne i Hercegovine, te jedan iz Republike Srbije. 

Na svečanosti dodjele bio je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić te brojni drugi uzvanici, državni tajnici i saborski zastupnici, a svečanost su uveličali i župani Martina Furdek Hajdin, Antonija Jozić, Damir Dekanić, Marko Jelić, Darko Koren, Matija Posavec, Anđelko Stričak, dožupani Mihael Jurić i Josip Miletić te gradonačelnici i načelnici.

Dodijeljene su i šampionske  titule te je „Veliki zlatni suncokret“ u kategoriji Vinski turizam osvojila Vinarija BOŠKINAC iz Novalje – Ličko-senjska županija. U kategoriji Aktivni turistički sadržaji šampionska titula „Veliki zlatni suncokret“ pripao je Javnoj ustanovi Nacionalni park Mljet National Park  – Dubrovačko-neretvanska županija. U kategoriji Ruralno turistički projekti šampionska titula „Veliki zlatni suncokret“ pripala je Centru za posjetitelje – Dvorac Janković Suhopolje iz Suhopolja – Virovitičko-podravska županija. 

Ove je godine na svečanosti prvi put dodijeljena Povelja za poseban doprinos razvoju i promociji ruralnog turizma „Nagrada dr. sc. Eduard Kušen“ kojom se odaje priznanje osobi koja je ostvarila izvanredne napore, trud i postignuća u razvoju i promociji ruralnog turizma, a istu je osvojila Egle Katunar iz Vrbnika.