Gradu Varaždinu 853.000 kuna za sufinanciranje pomoćnika u nastavi

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.11.2017. u 20:16h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin dobio je od države 853.000 kuna za sufinanciranje pomoćnika u nastavi. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije Republike Hrvatske izvijestilo je Grad Varaždin da je projekt „PONOS – Pomoćnika u Nastavi – Osigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju“ zadovoljio sve propisane kriterije pa će sa točno 853.664,64 kune sufinancirati projekt iz sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

U tom smislu uskoro će biti potpisan Ugovor o dodjeli sredstava između Grada Varaždina i nadležnog ministarstva, odnosno Fonda. Grad Varaždin je u skladu s europskim standardima kao korisnih sredstava EU fonda morao osigurati 1,4 milijuna kuna, a država je sada u svom proračunu osigurala 60 posto tog iznosa što predstavlja značajnu uštedu u gradskom proračunu.

Podsjećamo, za slijedeće četiri školske godine (2017. – 2021.) za projekt „PONOS - POmoćnika u Nastavi - OSigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju“ odobreno je osam milijuna kuna bespovratnih sredstva iz europskih fondova, a dodatnih 1.422.774,40 kuna, odnosno 15 posto trebalo je pronaći u proračunskim sredstvima.

Grad Varaždin među prvim je gradovima u Hrvatskoj krenuo s projektom pomoćnika u nastavi, a ove godine u varaždinskim osnovnim školama djeci pomažu 52 pomoćnika.

Označeno u