Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok uputio pismo podrške gradu Wuhanu Foto: Grad Varaždin/Krešimir Đurić

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok uputio pismo podrške gradu Wuhanu

Varaždinske vijesti | 6.2.2020. u 15:16h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom na širenje korona virusa koji je najviše pogodio Wuhan u Kini, grad s kojim je Varaždin grad partner, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok poslao je upravi grada Wuhan u Narodnoj Republici Kini pismo u kojem se ističe:

Dragi prijatelji u partnerskom gradu Wuhanu, 

srdačno vas pozdravljamo te upućujemo pismo solidarnosti i podrške svim građanima prijateljskog grada Wuhana. Svakodnevno pratimo što se događa u Vašem gradu duboko i iskreno zabrinuti za građane i njihovo zdravlje. Izražavamo duboku sućut obiteljima čiji su članovi podlegli bolesti. Svjesni smo da najnoviji događaji u Vašem gradu imaju velik utjecaj na kvalitetu življenja svih građana. Međutim, uvjereni smo da će napori koje ulažete u suzbijanje epidemije vrlo brzo donijeti dobre rezultate te da će se građani Wuhana moći vratiti svojem uobičajenom načinu življenja.

Gradovi Varaždin i Wuhan postali su prijateljski gradovi 2015.  godine. Želja nam je obogatiti tu suradnju novim sadržajima. U tom smislu želimo da krizu izazvanu virusom što prije prevladate te vam želimo puno uspjeha."