Bosilj uručio ključeve za POS stanove u Wissertovoj: "Nastavak investicija ovisi o izglasavanju Proračuna"

MGA | 29.11.2022. u 13:15h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Grada Varaždina. dr. sc. Neven Bosilj uručio je danas ključeve vlasnicima 56 novih stanova u POS zgradi u naselju uz Ulice Vilka Novaka i Ul. grada Koblenza. Ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi (JUGS) Roman Veršić naglasio je da ukupna vrijednost investicije iznosi 39 milijuna kuna te da zgrada, osim 56 stanova, ima 30 garaža i 60 parkirnih mjesta, a smještena je na adresi Adolfa Wisserta broj 42 i 44. 

- Stanovi su dvosobni, dvoipolsobni i trosobni, od 60 do 100 kvadrata, a prosječna cijena kvadrata iznosi 1.300 eura. Prodani su svi stanovi i 27 garaža - naglasio je Veršić zahvalivši se izvođačima radova koji su radili na uređenju okoliša (tvrtka Colas Hrvatska) i na samoj zgradi (Zagorje - Tehnobeton i ZTB Gradnja).

- Oni su unatoč povećanju cijena i stvaranju gubitaka, radove završili u roku. Napominjem da su u tijeku vještačenja o povećanju cijena, a rezultat s prijedlogom priznanja viših troškova bit će prezentirani na sjednici Upravnog vijeća Gradskih stanova i na Gradskom vijeću Grada Varaždina pa molim da se uvaži povećanje troškova koje su izvođači imali na izgradnji - rekao je Veršić.

Gradonačelnik Bosilj rekao je da je završetkom ove zgrade ujedno završena prva faza POS izgradnje na ovoj lokaciji na kojoj su dosad izgrađene četiri POS zgrade s ukupno 168 stanova. Također je naglasio da je osigurano zemljište za daljnju izgradnju, ali da nastavak radova ovisi, između ostalog, i o izglasavanju Proračuna Grada Varaždina.

-  Grad Varaždin je osigurao zemljište i infrastrukturu za te zgrade i bio je investitor na uređenju okoliša. Da bismo započeli s drugom fazom izgradnje bilo je potrebno riješiti sporove oko zemljišta. To smo uspjeli potpisivanjem nagodbe s T&H Investom, čime je osigurano zemljište koje se nalazi iza ove zgrade, ukupne površine od 18.000 kvadrata. Od toga 6.000 kvadrata dobivaju Gradski stanovi za daljnje investicije, a ostatak dobiva Grad Varaždin za komunalnu infrastrukturu; uređenje parka, igrališta i dječjeg vrtića. Potpisivanje nagodbe ujedno je skinulo mač od 140 milijuna kuna sudskih tužbi i sporova koji su se vodili po raznim sudovima. 

Paralelno sa zemljištem radimo i na riješavanju Kućanske rampe. Wissertova će biti žila kucavica ovoga kvarta. U desetak dana trebali bi dobiti lokacijsku dozvolu za podvožnjak Wissertova koji izlazi na Supilovu, a koji će imati dva rotora; jedan ispred sadašnje Kućanske rampe i drugi ispred Glavnog kolodvora i time bismo uspjeli riješiti problem Kućanske rampe. Ona bi se zatvorila i sav će promet; pješački, biciklistički i automobilski ići kroz podvožnjak Wissertova-Supilova - naveo je gradonačelnik napomenuvši da je za daljnju realizaciju ovih projekata nužno prihvaćanje gradskog Proračuna.

- Nažalost, sve ove stvari, daljnje investicije, izrada glavnog projekta i riješavanje tog podvožnjaka ovisi o podršci u Gradskom vijeću i izglasavanju Proračuna Grada Varaždina pa se nadam da ćemo pokušati naći zajednički jezik s gradskim vijećnicima da se Proračun izglasa - kaže Bosilj dodajući da je ova zgrada ujedno prva na području grada opremljena novim, modernim polupodzemnim spremnicima koji bi trebali biti postavljeni uza sve višestambene zgrade u Varaždinu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci