Gradonačelnik saslušao i odgovorio na prijedloge i želje forumaša

| 6.10.2020. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno

Povodom Dječjeg tjedna u ponedjeljak je u varaždinskom Underground klubu P4 u Preradovićevoj ulici održana rasprava na kojoj su gradonačelniku Grada Varaždina Ivanu Čehoku članovi Dječjih foruma predstavili želje i prijedloge djece Varaždina.

U novom formatu zbog protuepidemijskih mjera, četrnaest učenika - predstavnika Dječjih foruma koji djeluju u varaždinskim školama gradonačelniku Čehoku kratko je predstavilo svoja zapažanja, ocjene, želje i prijedloge koji su se odnosili na položaj djece, uvjete u školama i u gradu. Uz ostalo djeca su zahvalila za kupnju radnih bilježnica i materijala, asistente u nastavi te organizaciju produženog boravka.

Posebnu pohvalu uputili su gradskim vlastima zbog uređenja dječjih igrališta. Upozorili su na energetsku obnovu škola te na potrebu zaštite djece u prometu. Bilo je i kritika na račun uređenja pojednih škola, uvjeta za održavanje online nastave, opremanja škola, provođenja slobodnog vremena i sadržaja za mlade u Varaždinu. Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok zahvalio se svim članovima dječjih foruma na njihovom radu te naglasio kako svi odrasli u Varaždinu mogu biti ponosni na takvu djecu. Saslušao je sve želje i prijedloge te konstatirao kako pažljivo sluša i uvažava što govore djece te članovi dječjih foruma. 

- Djeca nam obično zadaju najviše posla, ali to je dobro. Djeca gledaju svijet svojim očima i oni su u ovoj koronakrizi bili najviše oštećeni u pogledu svojih prava na kretanje i  duženje. Čuli ste da su većinom zadovoljni sa svime što se radi u gradu, sa dječjim i sportskim igralištima te izgledom škola. Uvijek ima ideja koje možemo odmah prihvatiti, poput karte dječjih igrališta ili obnove nekih škola. Sve u svemu, djeca su pokazala koliko su zadovoljna posebno sa uređenjem igrališta. – rekao je gradonačelnik najavljujući da će i dalje slušati ideje i prijedloge djece te dopunjavati svoje planove.

U nastavu je dr. Bogdan Okreša Đurić član Izvršnog odbora Društva naša djeca Varaždin, predstavio interaktivnu digitalnu kartu dječjih igrališta u Varaždinu. Svojevrsni je to katalog i  analiza stanja na dječjim igralištima koje fotografijama i zapažanjima mogu dopunjavati članovi foruma ali i sva ostala djeca, korisnici igrališta.

djecji_tjedan3.JPG

djecji_tjedan.JPG

djecji_tjedan2.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci