Gradonačelnik Pule Filip Zoričić posjetio Špancirfest, dogovorena suradnja s Varaždinom Foto: Krešimir Đurić

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić posjetio Špancirfest, dogovorena suradnja s Varaždinom

Varaždinske vijesti | 28.8.2021. u 13:48h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić posjetio je danas Varaždin.

Primili su ga gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković, a nakon radnog sastanka u Gradskoj vijećnici, zajedno s direktoricom Turističke zajednice Grada Varaždina Jelenom Toth obišli su Špancirfest.

Filip_Zoricic_Pula_Spancirfest_Varazdin_28082021_2.JPG

- Vrlo sam sretan što je Filip Zoričić, mladi gradonačelnik Pule, s kojim sam u odličnim odnosima, došao u Varaždin i što smo danas imali radni sastanak. On je došao sa svojim suradnicima i dogovorili smo konkretne poteze za suradnju. Spojili smo naše turističke zajednice i urede, Varaždin i Špancirfest će se tijekom ljeta prezentirati u Puli, a mi ćemo tijekom drugih manifestacija u Varaždinu prezentirati Pulu. To će biti "zametak" suradnje. Dogovorili smo i suradnju kazališta, oni imaju Istarsko kazalište, mi imamo HNK, ali i suradnju muzeja. Zasad smo krenuli na području turizma i kulture, ali vjerujem da ćemo tu suradnju i proširiti - rekao je ovom prilikom varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić kazao je da je sretan što je sa suradnicima došao u Varaždin.

- Varaždin i Pula su još 1979. postali gradovi-prijatelji, ne znam zašto je ta suradnja prekinuta. Špancirfest je predivan, lijepo je u gradu, puno je ljudi, i želja nam je da se u Puli predstavi Varaždin, a da se mi predstavimo na događanjima i Varaždinu. Povezuju nas kultura i povijest, i mislim da je to nešto najbogatije što gradovi imaju. Mislim da imamo puno toga zajedničkoga, a naše nas različitosti čine još boljima. Vjerujem da ćemo nastaviti ono što je davno prekinuto. Danas smo pozvali gradonačelnika i njegove suradnike da dođu na naš poznati pulski festival knjige. Kultura, turizam i obrazovanje teme su koje mogu učiniti to da naši gradovi tijekom cijele godine budu pravi prijatelji, a ne da se po završetku sezone sve zaustavi - rekao je Zoričić.

Filip_Zoricic_Pula_Spancirfest_Varazdin_28082021_1.JPG

Dodao je kako mu ovo nije prvi put da je Špancirfestu.

- Bio sam već prije par godina na Špancirfestu sa svojom obitelji, i bilo nam je jako lijepo. Inače, kao bivši nogometaš, imao sam prilike igrati na Varteksovom stadionu, iako ne znam smijem li reći Varteks ili Varaždin, no mi svi i dalje govorimo Varteks - nasmijao se pulski gradonačelnik.

- Mislim da ste jedan lijepi mali, barokni, europski grad koji čini Hrvatsku boljom. Na kraju krajeva, bili ste glavni grad Hrvatske. To je što vas čini posebnim, a svaki grad, kao i osoba, mora raditi na svojim posebnostima - zaključio je Filip Zoričić.

Filip_Zoricic_Pula_Spancirfest_Varazdin_28082021_3.JPG