Ivan Čehok Foto: Martin Novosel

Gradonačelnik obišao komunalne radove, uređene Radnička i Vrtna ulica u Kućanu Marofu

VV | 27.4.2021. u 12:36h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok u utorak je obišao Kućan Marof u kojem su Radnička i Vrtna ulica uređene, a dobile su i novi asfalt, a najavio je i nove rkomunalne adove koje će još poduzeti.

- Nakon više intervencija i primjedbi građana i mjesnog odbora mi smo uredili Radničku i Vrtnu ulicu u Kućan Marofu. Trenutno se gradi i biciklistička staza po Gornjem Kućanu u dužini od 3 kilometra. To je važno zato što mi nismo uređivali samo centar grada već i prigradska naselja. Uz Zbelavu, Črnec i Gojanec koji su uređeni nakon aglomeracije radi se i po ostalim naseljima. Radi se i u ostalim dijelovima grada, trenutno u Hrašćici u Ulici Nikole Tavelića, a idemo i u Masarykovu i Slavensku ulicu u gradu gdje smo već uredili igrališta. Već je poznato da smo mi u ove četiri godine uredili više ulice i prometnica nego u deset godina prije toga. Smatram da tako treba nastaviti. U Varaždinu u nekoliko godina u potpunosti treba obnoviti mrežu prometnica, te pješačke i biciklističke staze - objasnio je Čehok.

Rekonstrukcija Radničke i Vrtne ulice u Kućanu Marofu obuhvatila je glodanje postojećeg habajućeg sloja asfalta, iskop i nasip za izradu tamponskog sloja nove kolničke konstrukcije, postava novih rubnjaka, uređenje oborinske odvodnje, asfaltiranje kolnika novim nosivim i habajućim slojem asfalta. Izvoditelj radova bila je tvrtka COLAS, a vrijednost radova je 1.410.748,70 kn ( s PDV-om).

Radovi_u_Kućan_Marofu_1.jpg

Radovi_u_Kućan_Marofu_2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci