Gradonačelnik Neven Bosilj obišao tvrtku Mobilisis

VV | 31.8.2021. u 09:03h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u ponedjeljak je posjetio varaždinsku tvrtku Mobilisis gdje su ga primili predsjednik Uprave Krešimir Meštrić i direktor prodaje Miroslav Lazar. Sastanku je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za upravljanje imovinom i gospodarstvo Grada Varaždina Tomislav Bogović.

Mobilisis je vodeća kompanija u regiji u IT i parking rješenjima s više od 70 zaposlenika te se, između ostalog, bavi rješenjima za pametne gradove budućnosti u nadzoru prometa u gibanju i mirovanju i inteligentnim sustavima za upravljanje, optimizaciju, nadzor i administraciju voznog parka.

Gradonačelniku su u kratkoj prezentaciji predstavili proizvode tvrtke i upoznali ga s rješenjima vezanim uz sakupljanje otpada, parkiranje te su dogovorili modalitet buduće suradnje. Cilj je Varaždin učiniti pametnim gradom i primjerom u inovacijama, brizi za okoliš, održivom razvoju i odgovornom korištenju resursa, a gradonačelnik je istaknuo kako se prednost u implementaciji ovakvih rješenja mora dati lokalnim tvrtkama, posebice ako je njihova kvaliteta već dokazana u Hrvatskoj i inozemstvu.