Gradonačelnik Jenkač reagirao na priopćenje vijećnika SDP-a, HNS-a i NSR-a Foto: VV arhiva

Gradonačelnik Jenkač reagirao na priopćenje vijećnika SDP-a, HNS-a i NSR-a

D.N./Varaždinske vijesti | 15.10.2015. u 10:06h | Objavljeno u Aktualno

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač danas je reagirao na prošlotjedno priopćenje medijima, kojeg su bili potpisali vijećnici SDP-a, HNS-a i NSR-a, u razdoblju od 2009. do 2015. godine. Priopćenje novomarofskog gradonačelnika prenosimo u cijelosti:

Iako se trudim sve građane Novog Marofa redovito informirati o aktivnostima koje poduzimam od kada sam preuzeo ovu odgovornu funkciju, očito se nekolicina njih, među kojima se ističe baš bivši gradonačelnik, uporno trudi svaki potez obezvrijediti i omalovažiti. Neoboriva je istina da je   bivši gradonačelnik Hrenić  imao  6 godina vremena da sve svoje ideje i projekte provede u djelo, no rezultati su izostali. Svaki projekt, istina, počinje s idejom, ali malo vrijedi ako na ideji ostane. U ormarima i ladicama bivšeg gradonačelnika koje smo „prekopali“ prema njegovoj medijskoj uputi pronašli smo samo kosture,  ali nikakve projekte.

Osvrnuo bih se na izgradnju područne škole u Oštricama i srednje škole u Novom Marofu koja ne ovisi o Gradu Novom Marofu jer izgradnja novih obrazovnih objekata nije u ingerenciji Grada, već Županije, Ministarstva i CEI.
Žalosno je da bivši gradonačelnik spominje zemljište iza potoka Korošćak  i izgradnju Škole na istoj, Valja podsjetiti da je čitavu Marofsku  javnost zabavljao poklanjanjem istog zemljišta Varteksu, kao što nas je zabavljao i Nano tehnologijom.
Izgradnja istočne obilaznice Novog Marofa i rekonstrukcija državne ceste Podrute – Mađarevo u nadležnosti je Hrvatskih cesta s kojima smo u dnevnom kontaktu kako bi projekt bio realiziran u što kraćem periodu. Također raspisan je i natječaj za izradu glavnog projekta za istočnu obilaznicu Novog Marofa.

Bivši gradonačelnik proziva da nije donesena Strategija razvoja Grada u mojem mandatu koji traje 6 mjeseci ( ista je pred završetkom), no istovremeno zaboravlja da je njegova Strategija razvoja grada istekla još 2013., te da je tu Stategiju  trebalo donijeti još u 2014.  godini.
Za sanaciju odlagališta Čret s Fondom za energetsku učinkovitost uspjeli smo raskinuti stari, za Grad izrazito nepovoljan ugovor i sklopiti novi, povoljniji kojim ćemo u proračunu Grada uštedjeti značajna sredstva. Također je u fazi preprojektiranje projekta sanacije, a promjena projekta je potrebna, jer su upravo za njegova mandata nagomilane prekomjerne količine smeća.

I na kraju, ali ne manje bitno. Jedna od poluga kojom se promovirao bivši gradonačelnik do istupa iz HNS-a je bila snažna vertikala državne – županijske – gradske vlasti. Od te vertikale vlasti Grad Novi Marof za njegovog gradonačelničkog mandata nije imao koristi jer je nemarom za vrijeme članstva u HNS-u propustio pribaviti koristi za Grad, a pristupanjem Reformistima nepovratno izgubio bilo kakvu podršku županijskih i državnih vlasti, ako ju je ikada uopće i imao, a time nanio veliku štetu Gradu.

U gomili žuči koju sipa ne spominje zone u Oštricama i Možđencu.  Za njegovoga gradonačelničkog mandata je počeo teći, ali i istekao trogodišnji rok u kojem je zemljište koje je Gradu darovala država trebalo opremiti i privesti gospodarskoj namjeni. Što je po tom pitanju učinjeno?  Neka bivši gradonačelnik Hrenić  rađe razmisli o svojoj odgovornosti, ukoliko Grad bude morao snositi posljedice nepridržavanja   ugovora  zaključenog  sa državom?

Zaključno, Grad Novi Marof, unatoč velikim financijskim problemima u kojima ga je ostavio bivši gradonačelnik, što je i potvrđeno sa 128. mjestom tj. zadnjim mjestom od svih gradova u Hrvatskoj u 2014. godini Po ostvarenju proračuna gradova u 2014. Unatoč tome Grad  sada  normalno funkcionira. U suradnji sa Županijom i državnim institucijama priprema i realizira brojne razvojne projekte. O svemu tome novomarofska javnost je redovno i bit će i ubuduće pravovremeno izvješćivana.  Ono što bivšeg Gradonačelnika i zamjenika vjerojatno boli i što ih motivira na ovakve istupe jest to da sam ja u šest mjeseci na dužnosti gradonačelnika odradio više nego oni u šest godina. Ali, tu im ja doista ne mogu pomoći, niti se time želim baviti. Moja briga su Grad Novi Marof i njegovi građani, piše u današnjem priopćenju novomarofskog gradonačelnika Siniše Jenkača poslanog medijima.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci