Gradonačelnik Jenkač: Očekuje nas intenzivnih sedam godina u ITU mehanizmu

| 22.9.2021. u 16:22h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Članovi Gradskog vijeća Novog Marofa na sjednici u utorak dali su pozitivno mišljenje o ulasku u obuhvat većeg urbanog područja grada Varaždina, a zbog mogućnosti korištenja sredstava namijenjenih održivom urbanom razvoju putem integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) u financijskom razdoblju 2021.-2027.

Gradonačelnik Siniša Jenkač naglasio je da se definiraju smjerovi za pripremu projekata.

- Bit će to u području kulture i turizma, gospodarstva te prometa, u kojem više nije gradnja cesta već integrirani prijevoz. Naši projekti koje ćemo pokušati realizirati kroz ITU mehanizam su obnova starog mlina u Presečnu, sportski park, naša vizija Poduzetničkog centra. Intenzivno ćemo se time baviti sljedećih sedam godina - rekao je Jenkač te dodatno pojasnio da je Novi Marof s dnevnim migracijama učenika i studenata, ali manje migracijama zaposlenih, dokazao dnevnu migraciju kao preduvjet pripadnosti varaždinskom urbanom području.

Na dnevnom redu novomarofskog Gradskog vijeća bilo je i suglasnost za provedbu ulaganja „Multifunkcionalni kulturni centar za mlade – rekonstrukcija“, koje će biti prijavljeno na natječaj za mjeru 7.4.1 Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Projekt obuhvaća rekonstrukciju i opremanje „Stare škole“ u Zagorskoj ulici u Novom Marofu te njezinu prenamjenu u Multifunkcionalni centar za mlade ukupne korisne površine 866,60 četvornih metara.

- Građevina će služiti kao mjesto okupljanja mladih, pojedinaca i interesnih skupina s područja Grada Novog Marofa i šire. Cilj ulaganja je unaprijediti kulturni život zajednice, posebno mladih, uspostavljanjem stalnog mjesta za nove oblike društveno-kulturnih aktivnosti - pojasnio je gradonačelnik Jenkač dodavši da je vrijednost projekta 7.875.879,16 kuna.

Vijećnici su prihvatili i dopunu odluke o ustanovljenju javnih priznanja Grada Novog Marofa kojom se ustanovljuje nova vrsta javnog priznanja - Povelja Grada Novog Marofa. Ona se dodjeljuje građanima Grada Novog Marofa, udrugama, ustanovama, trgovačkim društvima i drugim pravnim osobama za uspjehe u poslovanju ili unapređenju kvalitete života u Gradu Novom Marofu svojim djelovanjem u području gospodarstva, znanosti, odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, kulture, sporta, tehničke kulture i drugih djelatnosti, a osobito za volonterski rad. Svake godine može se dodijeliti najviše pet Povelja.

Galerija slika