Gradonačelnik i zamjenik uručili donaciju OB Varaždinu i nove ugovore za stanove liječnicima

VV | 1.1.2022. u 17:39h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković su se u Zavodu za hitnu medicinu dužnosnici susreli s ravnateljem Zavoda Mladenom Smoljancem.

- Večer je protekla relativno mirno, bez većih intervencija. Protekle dvije godine bile su veoma izazovne, ali učinit ćemo sve da smanjimo negativne brojke u ovoj godini - rekao je Smoljanec.

Prilikom obilaska ravnateljstva Opće Bolnice Varaždin, gradonačelnik je ravnatelju Damiru Poljaku uručio donaciju Grada Varaždina u iznosu od 56.700,00 kuna za nabavu četiri monitora vitalnih funkcija. Također, gradonačelnik je uručio i odluke o dodjeli još dva stana liječnicima OB Varaždin koji su s Gradom Varaždinom sklopili ugovor o najmu stana s mogućnošću kupnje. Naime, iako zdravstvena skrb nije u nadležnosti Grada Varaždina, Grad aktivno sudjeluje u strategiji zadržavanja postojećih liječnika i privlačenjem novih. Tako se od ukupno sedam ugovora o najmu, troje liječnika već odlučilo na kupnju stana, čime zadovoljstvo iskazuje i uprava varaždinske bolnice.

- Današnji obilazak završili smo u Općoj bolnici Varaždin gdje u ime Grada Varaždina predajem donaciju za nabavu novih medicinskih uređaja te ugovore za stanove za naše liječnike u Hrašćici. Već je sedam stanova liječnicima dodijeljeno za najam, od kojih su se tri odlučili za kupnju te tako  pomažemo bolnici kako bi zadržali liječnike. Veseli me što godinu započinjemo i s povećanim naknadama za novorođenčad i što ćemo od danas svako novorođeno dijete dočekati s 5.000 kuna, umjesto s dosadašnjih 2.000 kuna naknade - istaknuo je gradonačelnik Neven Bosilj.

Iskazao je zadovoljstvo što tijekom novogodišnje noći dežurne službe nisu imale značajnih intervencija.

- Drago mi je što su naši sugrađani bili odgovorni i što je noć protekla veselo, ali mirno. Hvala svima koji su je proveli radno, brinući se o sigurnosti i zdravlju Varaždinki i Varaždinaca, ali i svemu što za nas čine tijekom cijele godine - rekao je Bosilj.

Ravnatelj Poljak zahvalio je Gradu Varaždinu na svoj pomoći i donacijama, a trenutnu situaciju nakon novogodišnje noći ocijenio je dobrom.

- Varaždinska bolnica trenutno ima 140 hospitaliziranih, covid pozitivnih pacijenata i brojka je u padu što je ohrabrujuće - rekao je Damir Poljak.