Gradonačelnik i zamjenik uručili donaciju OB Varaždinu i nove ugovore za stanove liječnicima

VV | 1.1.2022. u 17:39h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković su se u Zavodu za hitnu medicinu dužnosnici susreli s ravnateljem Zavoda Mladenom Smoljancem.

- Večer je protekla relativno mirno, bez većih intervencija. Protekle dvije godine bile su veoma izazovne, ali učinit ćemo sve da smanjimo negativne brojke u ovoj godini - rekao je Smoljanec.

Prilikom obilaska ravnateljstva Opće Bolnice Varaždin, gradonačelnik je ravnatelju Damiru Poljaku uručio donaciju Grada Varaždina u iznosu od 56.700,00 kuna za nabavu četiri monitora vitalnih funkcija. Također, gradonačelnik je uručio i odluke o dodjeli još dva stana liječnicima OB Varaždin koji su s Gradom Varaždinom sklopili ugovor o najmu stana s mogućnošću kupnje. Naime, iako zdravstvena skrb nije u nadležnosti Grada Varaždina, Grad aktivno sudjeluje u strategiji zadržavanja postojećih liječnika i privlačenjem novih. Tako se od ukupno sedam ugovora o najmu, troje liječnika već odlučilo na kupnju stana, čime zadovoljstvo iskazuje i uprava varaždinske bolnice.

- Današnji obilazak završili smo u Općoj bolnici Varaždin gdje u ime Grada Varaždina predajem donaciju za nabavu novih medicinskih uređaja te ugovore za stanove za naše liječnike u Hrašćici. Već je sedam stanova liječnicima dodijeljeno za najam, od kojih su se tri odlučili za kupnju te tako  pomažemo bolnici kako bi zadržali liječnike. Veseli me što godinu započinjemo i s povećanim naknadama za novorođenčad i što ćemo od danas svako novorođeno dijete dočekati s 5.000 kuna, umjesto s dosadašnjih 2.000 kuna naknade - istaknuo je gradonačelnik Neven Bosilj.

Iskazao je zadovoljstvo što tijekom novogodišnje noći dežurne službe nisu imale značajnih intervencija.

- Drago mi je što su naši sugrađani bili odgovorni i što je noć protekla veselo, ali mirno. Hvala svima koji su je proveli radno, brinući se o sigurnosti i zdravlju Varaždinki i Varaždinaca, ali i svemu što za nas čine tijekom cijele godine - rekao je Bosilj.

Ravnatelj Poljak zahvalio je Gradu Varaždinu na svoj pomoći i donacijama, a trenutnu situaciju nakon novogodišnje noći ocijenio je dobrom.

- Varaždinska bolnica trenutno ima 140 hospitaliziranih, covid pozitivnih pacijenata i brojka je u padu što je ohrabrujuće - rekao je Damir Poljak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci