Dvoje ozlijeđenih u Prenoćištu za beskućnike operirano; oglasio se i gradonačelnik Bosilj

VV | 19.12.2023. u 13:28h | Objavljeno u Aktualno

Nakon vijesti o nemilom događaju u varaždinskom Prenoćištu za beskućnike oglasio se i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj izrazivši žaljenje te je uputio riječi podrške nastradaloj djelatnici i dvojici korisnika prenoćišta.

- Grad Varaždin, zajedno sa Zavodom za socijalni rad – Područnim uredom Varaždin i Udrugom "Novi put", koja upravlja Prenoćištem, želi osobama koje su se našle  u nezavidnoj situaciji beskućnika pružiti što bolje uvjete. Do sada smo imali lijepa iskustva u druženju s korisnicima, posebno u blagdansko vrijeme. Nažalost, sve nas je neugodno iznenadio događaj u kojem su  nastradale tri osobe. Nadam se da će se brzo oporaviti te da će Prenoćište i dalje ispunjavati svoju svrhu te biti sigurno mjesto za sve osobe kojima je takvo mjesto neophodno. Zaposlenicima Udruge "Novi put", koji brinu o beskućnicima, izražavamo podršku te smo uvjereni da će unatoč ovom incidentu nastaviti svoj plemeniti rad - rekao je gradonačelnik. 

Iz Grada prenose izjavu ravnatelja Opće bolnice Varaždin Damira Poljaka koji je rekao da djelatnica ima površinsku ranu te je otpuštena iz bolnice, a dvoje ozlijeđenih korisnika je operirano uslijed ubodnih rana u vrat i trbuh te su izvan životne opasnosti.