Gradonačelnik Bosilj i konzul Mikac u Švicarskoj se susreli s potencijalnim investitorima

Varaždinske vijesti | 28.5.2022. u 10:29h | Objavljeno u Aktualno

Generalni konzul Hrvatske u Švicarskoj Slobodan Mikac i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj susreli se s gospodarstvenicima zainteresiranima za ulaganje u Varaždin.

Nakon posjete prijateljskom gradu Schauffhausenu varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj na poziv generalnog konzula Republike Hrvatske u Švicarskoj Slobodana Mikaca susreo se u Zürichu s Hrvatima koji žive u Švicarskoj, kao i gospodarstvenicima zainteresiranima za ulaganje u Varaždinu.

Od početka mog diplomatskog mandata u Zürichu nastojim što bolje povezati švicarske gospodarstvenike s hrvatskim, posebice varaždinskim gospodarstvenicima. Do sada je u Varaždinu, kao i u ostatku Hrvatske realizirano niz ulaganja švicarskih investitora, a nastaviti će se to i dalje. Transfer švicarskih gospodarskih iskustva itekako može pomoći u razvoju i varaždinskog gospodarstva, a s ponosom mogu reći da i u Švicarskoj su hrvatski gospodarstvenici razvili svoje uspješne gospodarske priče”, istaknuo je generalni konzul Slobodan Mikac koji je varaždinskog gradonačelnika upoznao s poduzetnikom, osnivačem i vlasnikom tvrtke Teximp Vladom Vukojom.

Tvrtka gospodina Vukoje djeluje u devet zemalja, među kojima je i Hrvatska, a nakon što je otvorio CNC trening centar u Mostaru i tako pomogao mladima u Bosni i Hercegovini, zainteresiran je i za otvaranje takvog centra u Varaždinu, što bi itekako bilo dobrodošlo s obzirom da potražnju na tržištu rada za CNC operaterima. Posebno je bio zanimljiv susret s prof. dr. Bojanom Resanom, Hrvatom koji je nakon studija u Zagrebu, magistrirao u Strasbourgu i Parizu, te doktorirao u Orlandu. Ostvario je do sada impresivnu znanstvenu karijeru, vodio mnogobrojne istraživačke projekte s ciljem razvoja novih ultrabrziv lasera za medicinske i telekomunikacijske primjene te mikro-obradu materijala. Razgovarali smo o mogućnostima proizvodnje lasera i razvoje laserske tehologije u Varaždinu što je i važna odrednica našeg rada i razvoja Varaždina s novim tehnologijama”, naglasio je nakon susreta u Zurichu gradonačelnik Bosilj.

Dodao je kako će investitori iz Švicarske uskoro doći u Varaždin, kako bi se upoznali s pogodnostima za poslovanje i zemljištima na atraktivnim i dobro prometno povezanim lokacijama.