Grad Varaždinske Toplice: Pomoći ćemo svim stradalim stanarima

V.V. | 10.11.2016. u 11:49h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždinske Toplice pomoći će svim stanarima koji su u tragičnom događaju, u eksploziji koja je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima u potpunosti uništila stambeni objekt u Radićevoj ulici, izgubili krov nad glavom.

U ovom trenutku osiguravaju se sredstva unutar proračuna da se što hitnije osiguraju osnovni životni uvjeti za sve stanare iz Radićeve 7 koji su ostali bez svojih stanova. Također, pokrenuto je nekoliko akcija prikupljanja sredstava, među kojima je i akcija prikupljanja pomoći u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Varaždinske Toplice te u osnovnim školama u Varaždinskim Toplicama i Svibovcu. Pozvali smo i sve gospodarstvenike s područja Varaždinskih Toplica da se u skladu sa svojim mogućnostima uključe, jer osim osiguranja osnovnih životnih uvjeta razmišljamo i o što skorijoj obnovi objekta kako bi svi stanari ponovo imali svoje stanove. U prikupljanju pomoći brinemo se za sve nastradale iz Radićeve 7 i pritom nismo zaboravili ni na koga. Bilo da se radi o obitelji s djecom ili pak o pojedincima, svi su nam jednako važni i za svakoga ćemo se pobrinuti – izjavila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić.

Štefanić ujedno demantira informacije koje su se pojavile da je na neke stanare zaboravljeno.

Pobrinut ćemo se za sve oštećene u ovom tragičnom događaju, a posebno za one kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija. Naše Varaždinske Toplice i mještani uvijek su bili senzibilizirani za potrebe onih koji su se našli u nevolji. Tako će biti i ovoga puta – zaključila je Štefanić.

Ujedno je zahvalila svima koji su se do sada odazvali u pružanju pomoći, a pozdravila je i zahvalila građanima koji su se sami organizirali u prikupljanju pomoći putem društvenih mreža.

 

Označeno u