Grad Varaždin za vrijeme Habuševa mandata povećao broj zaposlenih sa 100 na 110

| 1.5.2017. u 15:37h | Objavljeno u Aktualno

Ovih dana slušamo mnoga predizborna obećanja. Jedno koje smo čuli od gotovo svih kandidata za gradonačelnika Varaždina je racionalizacija gradske uprave. Hoće li kandidati ispuniti obećanja ili neće, ne znamo, ali ako je povijest učiteljica života, onda možemo izvući neke zaključke. Jer, podsjetimo, i sada već bivši gradonačelnik Goran Habuš je obećavao da će se broj zaposlenih u gradskoj upravi smanjivati, no od kada je krajem 2011. Habuš na prijevremenim izborima došao na vlast, taj broj je ipak - samo rastao.

Podsjetimo, jedan od prvih poteza koje je Habuš napravio bilo je smjenjivanje svih gradskih pročelnika i postavljanje svojih “ljudi od povjerenja”. Iako bi pročelnici trebali biti službenici, neovisni o promjeni vlasti, Habuš je tada tvrdio kako je logično da svaki gradonačelnik odabere svoje suradnike.

Tada su dotadašnji pročelnici preraspoređeni na druga radna mjesta, a putem javnih natječaja na pročelnička mjesta izabrani su, između ostalih, Habuševi stranački kolege Vlado Vlašić, Jelena Zrinski Berger i drugi.

Budući da su i “stari” pročelnici ostali raditi u Gradu, broj zaposlenih se počeo pove- ćavati. Nakon toga , Habuš osvaja i redovne izbore 2013. godine. Taj mandat je trajao od 7. lipnja 2013. godine do 7. travnja 2017. godine, a u to razdoblju broj zaposlenih službenika u gradskoj upravi (bez dužnosnika) nastavio je rasti pa je “skočio” sa 100 na 110...

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u