Grad Varaždin sufinancira energetsku obnovu obiteljskih kuća Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Grad Varaždin sufinancira energetsku obnovu obiteljskih kuća

VV | 12.10.2022. u 15:14h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin je osigurao sredstva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća i korištenje obnovljivih izvora energije kako bi svojim građanima olakšao provedbu projekata energetske učinkovitosti s ciljem smanjenja potrošnje energije i emisija CO2 u atmosferu te poboljšanja kvalitete života, izvijestili su iz Grada.

- Varaždincima, koji temeljem Javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uspješno provedu projekt energetske obnove obiteljskih kuća, Grad Varaždin sufinancirat će dodatnih 15% opravdanih troškova, a do maksimalnog iznosa od 15.000 kuna po korisniku sredstava. Sufinanciranje se vrši po principu povrata sredstava nakon uspješne provedbe projekta i isplate sredstava od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost - izvijestili su iz Grada Varaždina.

Na Javni poziv EnU-2/21 Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavilo se 159 građana Grada Varaždina, od kojih je 118 steklo pravo na dodjelu bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost investicija u energetsku obnovu obiteljskih kuća na području Grada Varaždina iznosi približno 18.250.000 kuna, od čega su nepovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost približno 8.200.000 kuna. Prijavom na Javni poziv Grada Varaždina, građani mogu ostvariti pravo na dodatna bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od približno do 1.800.000 kuna kroz ovu i iduću godinu.

- Iz tog razloga pozivamo građane da se prijave na Javni poziv Grada Varaždina i ostvare pravo na dodatno sufinanciranje - poručuju iz Grada Varaždina.

Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća na području Grada Varaždina možete pogledati OVDJE