Grad Varaždin raspoređuje višak prihoda iz 2017. od 12,8 milijuna kuna

Članovi Gradskog vijeća Grada Varaždina na sjednici koje je zakazana za srijedu imat će na dnevnom redu, između ostalog, prijedlog odluke o raspodjeli rezultata poslovanja za prošlu godinu.

Iz Grada ističu da je riječ jo značajnom milijunskom iznosu koji Grad Varaždin raspoređuje u skladu sa zakonom s obzirom da je ostvaren pozitivan rezultat, odnosno višak prihoda u 2017. godini.

Sukladno Pravilniku o proračunskom računovodstvu i računskom planu utvrđeni rezultat poslovanja raspodjeljuje se u sljedećoj proračunskoj godini u skladu s Odlukom o raspodjeli rezultata i uz pridržavanje ograničenja u skladu s propisima iz područja proračuna. Odluka o raspodjeli rezultata poslovanja u pravilu se donosi nakon sastavljanja financijskih izvještaja uz godišnji izvještaj o izvršenju proračuna koji će se također naći na sutrašnjoj sjednici.

U ovim izmjenama i dopunama je vrlo mali broj izmjena kojima se preraspodjeljuju sredstva jer se najveći dio promjena u proračunu odnosi na raspored rezultata iz prethodne godine.

- U Odluci o raspodjeli rezultata utvrđen je rezultat razdoblja za raspodjelu u iznosu od 12.893.129 kn, a sastoji se od neiskorištenih primitaka od zaduživanje iz 2013. godine u iznosu od 4.912.782 kn te viška prihoda i primitaka u iznosu od 7.980.347 kn. U Izmjenama i dopunama proračuna najveći dio sredstava raspoređen je u Program održavanja komunalne infrastrukture u iznosu od 2.200.000 kn, Program komunalnog redarstva iznos od 200.000 kn, Program održavanja spomenika kulture 806.000 kn, Program javnih potreba u sportu 700.000, Program otkupa nekretnina 2.320.000 kn, Ostali programi u sportu 840.000 te Programu kapitalnih ulaganja u ustanove u kulturi za ugradnju lifta u HNK u iznosu od 285.000 kn - kažu iz Grada.

Gradonačelnik Ivan Čehok pak ističe da nije riječ o lošem planiranju gradskog proračuna već o zakonski uređenom postupku kada se u proračunu ostvari višak prihoda.

- Daleko teža situacija bila bi kada bi se u proračunu pojavio manjak, no ovaj put situacija u Varaždinu je potpuno suprotna - napominje Čehok.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.