ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Grad Varaždin priopćenjem reagirao na izjave Natalije Martinčević i Reformista

Varaždinske vijesti | 24.4.2020. u 19:40h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Grad Varaždin priopćenjem je reagirao na izjave Natalije Martinčević i Reformista vezano uz mjere financijske pomoći za obrtnike i poduzetnike. Priopćenje donosimo u cjelosti:

Povodom izjava gospođe Natalije Martinčević i Reformista, moramo podsjetiti javnost da je Grad Varaždin donio odluke o pomoći obrtnicima i gospodarstvu, preuzeo plaćanje vrtića, raspisao javni poziv i prikupljao dokumente te osigurao sredstva u proračunu u trenutku kad se gospođa Martinčević s nekoliko svojih stranačkih kolega sunčala na Kubi i nije mogla ući u Republiku Hrvatsku, odnosno sudjelovati u javnom životu, o čemu su pisali hrvatski mediji.

Osoba koja je, zajedno s djelatnikom javnoga zdravstva, u jeku krize napustila državu kako bi otišla na odmor, trebala bi barem priznati onima koji su prvi u Hrvatskoj reagirali i pripremili sve što je potrebno za pomoć. Očito je propustila zamijetiti da je gradski javni poziv raspisan prije bilo kojeg drugog u državi i da se prva sredstva počinju isplaćivati idući tjedan.

Činjenica pak da se gospođa Martinčević hvali sa županijskim fondom od 1,5 milijuna kuna, iz kojeg nije još ništa isplaćeno, u trenutku kada Grad donosi odluku o pomoći obrtnicima i poduzetnicima koja je trostruko veća od ukupnog fonda Županije, govori o tome da Reformisti još uvijek žive u izolaciji, potpuno izvan prostora i vremena. O tome svjedoči i činjenica da Županija u ovakvom gospodarskom i socijalnom trenutku izdvaja za gospodarstvo 1,5 milijuna kuna, a istodobno raspisuje natječaj za vanjsku rasvjetu Vodotornja od 3,5 milijuna kuna, pri čemu je taj natječaj, blago rečeno, jako neobičan.

Na kraju, podsjećamo gospođu Martinčević da je oslobođenje od plaćanja komunalne naknade itekako dobrodošla i učinkovita mjera, kao i sve druge koje je Grad predložio te su usuglašene s Udruženjem obrtnika.

Potrebno je naglasiti i da je Grad samo prošle godine iz svojeg proračuna dodijelio više potpora nego Županija u četiri godine. Ovime prekidamo daljnju raspravu s Reformistima i očekujemo da konačno počnu izravno pomagati varaždinsko obrtništvo i gospodarstvo, piše u priopćenju Grada Varaždina.