Grad Varaždin: Priča koja je bila dobro prihvaćena u početku, nažalost završila je na najgori mogući način

VV | 2.6.2021. u 17:04h | Objavljeno u Aktualno

Ovog vikenda u Varaždinu je izgubljen jedan život na najgori mogući način, a osobe osumnjičene za zločin pod istragom su i u pritvoru. Ujedno, osobe koje se tereti za ubojstvo su i odgovorne osobe u udruzi Kulturana, što je vidljivo uvidom u online registar udruga. Ta udruga za svoje djelovanje i programe koristila je prostor u Sportskoj dvorani Varaždin u Graberju.  Na temelju javnog natječaja Ugovor s udrugom Kulturana sklopila je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, koja upravlja Sportskom dvoranom Varaždin u Graberju.

Nakon tragičnog događaja, a po saznanju tih informacija, upućen je prijedlog Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina da se ugovor raskine, a o tome je obaviještena i policija.

Također, udruga Kulturana se za svoje programske aktivnosti prijavila na javni poziv Grada Varaždina za 2021. godinu. No udruzi Kulturana nisu dodijeljena sredstva u 2021. godini jer je provjerom u Registru neprofitnih organizacija utvrđeno da udruga Kulturana, OIB: 41776593268 do 19. travnja 2021. godine nije podnijela financijsko izvješće za 2020. godinu. Slijedom navedenog, s Udrugom Kulturana nije sklopljen ugovor o donaciji financijskih sredstava za projekt/program „Godišnji rad udruge“ za koji su sredstva odobrena Odlukom o odobravanju financijskih sredstava za projekte/programe udruga i ostalih neprofitnih organizacija za javne potrebe u odgoju i obrazovanju, socijalnoj skrbi i zdravstvu i kulturi za Grad Varaždin u 2021. godini KLASA: 402-08/21-01/6, URBROJ: 2186/01-10/5-21-12 od 8. travnja 2021. godine.

Izražavamo sućut obitelji i prijateljima preminulog sugrađana te pozivamo sve građane da dostojanstveno i razumno sagledaju ovaj zločin koji su napravili pojedinci i koji će prema svemu sudeći za njega i odgovarati o čemu će odlučiti sud. Zahvaljujemo Policijskoj upravi Varaždin i Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina na reakciji. Sigurnost građana mora biti na prvom mjestu. U tom cilju molimo sve da se suzdrže od ishitrenih reakcija, poziva na odmazde, traženja krivca tamo gdje ih nema i dodatnog huškanja i uznemiravanja javnosti.

Velika se tragedija dogodila u Varaždinu, a priča koja je bila dobro prihvaćena u početku, nažalost završila je na najgori mogući način te za takve stvari nema mjesta u Varaždinu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci