Grad Varaždin podijelit će četiri tisuće uskrsnica po 200 kuna, isplata počinje 1. travnja Foto: VV arhiva / ilustracija

Grad Varaždin podijelit će četiri tisuće uskrsnica po 200 kuna, isplata počinje 1. travnja

Varaždinske vijesti | 31.3.2022. u 14:36h | Objavljeno u Aktualno

Ukupno 3.531 umirovljenika s mirovinskim primanjima do 2.500 kuna, zatim 403 osobe s osobnom invalidninom prema podacima Centra za socijalnu skrb Varaždin te 43 osobe koje imaju status nezaposlenih osoba s invaliditetom u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - podružnica Varaždin dobit će jednokratnu pomoć, popularnu "uskrsnicu".

Za isplatu uskrsnica u iznosu od 200 kuna u proračunu Grada Varaždina osigurano ukupno 795.400 kuna. Isplata "uskrsnice" kreće od 1. travnja, na kućne adrese umirovljenika navedene u evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i osoba s invaliditetom, a reklamacije će se isplaćivati nakon Uskrsa.

Uskrsnica je osigurana i za umirovljenike koji su svoj radni staž ostvarili i u inozemstvu, a oni se za isplatu trebaju prijaviti u Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Varaždina te priložiti dokaze o visini mirovina ili mirovine (hrvatske i inozemne mirovine ili samo inozemne mirovine).