Grad Varaždin nastavlja borbu protiv komaraca

| 1.7.2021. u 13:57h | Objavljeno u Aktualno

Zavod za javno zdravstvo će 2. srpnja 2021. godine od 8 do 12 sati, biocidnim pripravcima VectoBac WDG i Dimilin TB-2, provoditi postupak larvicidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

Larvicidno suzbijanje će se provoditi na području Dravske park šume s pojasom uz Dravski kanal i stari tok Drave, šetalište Vatroslava Jagića, područje oko Gradskog groblja Varaždin, Park Ivana Pavla II., Park za mlade (Skate park), javna površina u Brezju te područje Kapucinskog trga.

Vodene površine unutar dvorišta i u blizini stambenih objekata pogoduju razmnožavanju komaraca, stoga molimo sugrađane za suradnju tako što će redovito uklanjati otpad i nepotrebne predmete u kojima se nakuplja voda; prekriti, okrenuti naopako, spremiti u zatvoren prostor ili na neki drugi način spriječiti nakupljanje vode u posudama koje se ne koriste; vaze za cvijeće ispuniti vlažnim pijeskom kako se u njima ne bi nakupljala voda; spremnike za vodu zaštititi poklopcima, gustim mrežama ili folijama; očistiti začepljene krovne i podne žljebove i sifone; jednom tjedno mijenjati vodu u posudama na otvorenom oko kuće; održavati urednima zelene površine; spriječiti dugotrajno zadržavanje vode na gradilištima; održavati ispravnim sustave za odvodnju, drenažu i prikupljanje otpadnih voda; gustim mrežama zatvoriti oduške septičkih jama; u vulkanizerskim radionicama i skladištima guma na otvorenom treba, ako je moguće, držati gume u zatvorenom prostoru, natkriti gume koje su na otvorenom, prazniti vodu iz guma, složiti gume u oblik piramide i zaštiti ih nepropusnom folijom.