Stari grad Foto: Krešimir Đurić

Grad Varaždin i ove godine se priključuje obilježavanju "Sata za planet Zemlju"

VV | 26.3.2021. u 10:20h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin će se i ove godine pridružiti mnogobrojnim gradovima u svijetu u obilježavanju Sata za planet Zemlju. Tim povodom, u suradnji s WWF, Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode, u subotu, 27. ožujka s početkom u 20:30 sati, ugasit će se javna rasvjeta na sat vremena na „Starom gradu“, kao jednoj od najpoznatijih građevina grada Varaždina.

Pozivamo građane da se u sklopu akcije uključe i u ZOOM događaj čiji je moto "Pokreni se za planet”, a koji će se održati u vrijeme Sata za planet Zemlju, 27. ožujka od 20:30 sati, a možete mu pristupiti preko poveznice Meeting Registration - Zoom.

Sat za planet Zemlju ove je godine usmjeren na govor o klimatskim promjenama, čijih smo posljedica sada svjesniji nego ikada prije. Prethodnu godinu su obilježili brojni ekstremni vremenski događaji, poput porasta temperatura, zagađenosti rijeka, češćih šumskih požara, pojave novih zaraznih bolesti - svi su oni povezani s klimom i imaju izravan utjecaj na čovječanstvo. Gašenjem svjetala simbolično ukazujemo na klimatske probleme koji postoje, a u čijem suzbijanju svatko od nas ima važnu ulogu.