GRAD VARAŽDIN Gradsko vijeće prihvatilo rebalans proračuna

VV | 20.3.2024. u 10:45h | Objavljeno u Aktualno

Na sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćen je rebalans proračuna te izvješće o radu gradonačelnika za drugo polugodišnje razdoblje 2023. godine. Na jučerašnjoj sjednici sudjelovalo je 18 vijećnika. 

Vijećnici su također dali suglasnost za dugoročno kreditno zaduživanje trgovačkog društva Parkovi kod Privredne banke Zagreb u iznosu od 1,5 milijuna eura u svrhu financiranja izgradnje poslovne zgrade trgovačkog društva na lokaciji Hallerova aleja. Prihvaćen je i pravilnik o provedbi postupaka jednostavne nabave, kao i strategija upravljanja imovinom Grada Varaždina za razdoblje od 2024. do 2030. godine. 

Vijeće je jednoglasno prihvatilo i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Grada Varaždina. 

Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na sklapanje ugovora o obavljanju komunalnog linijskog prijevoza putnika i o naknadi dijela troškova na području Grada Varaždina, usvojen je jednoglasno. Komunalni linijski prijevoz putnika povjeren je trgovačkom društvu Čistoća. S obzirom na potrebu detaljnog i transparentnog  reguliranja ugovornih odnosa između Grada i  pružatelja usluge predlaže se sklapanje novog Ugovora koji bi zadovoljio uvjete za nabavu i financiranje autobusa s nultom emisijom iz EU fondova.

Prijedlog odluke o izradi izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja povijesne jezgre grada Varaždina prihvaćen je jednoglasno, a to je ujedno osnova za stvaranje prostornih planova „nove generacije“.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije podnio je zahtjev za oslobođenje od plaćanja komunalnog doprinosa za izgradnju nove zgrade Zavoda. Kako se radi o objektu od javnog interesa, Gradsko vijeće je svojom odlukom u potpunosti oslobodilo od plaćanja komunalnog doprinosa ZZJZ Varaždinske županije u ukupnom iznosu od 255.898,08 EUR.

Gradsko vijeće Grada Varaždina usvojilo je Prijedlog liste deficitarnih zanimanja od bitnog značaja za gospodarski razvoj Grada Varaždina za akademsku/školsku godinu 2024./2025. Prihvaćen je i prijedlog trogodišnjeg strateškog plana za djecu Grada Varaždina za razdoblje 2024. - 2026. To je prvi dokument ovog tipa u Gradu Varaždinu, ali i u Republici Hrvatskoj. Vijećnici su jednoglasno podržali i Prijedlog odluke o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za izbor članova Savjeta mladih Grada Varaždina. 

Prijedlog odluke o izmjenama odluke o načinu financiranja vijeća nacionalnih manjina i predstavnika nacionalnih manjina u Gradu Varaždinu Gradsko vijeće prihvatilo je jednoglasno. Izmjene se odnose na visinu do koje se mogu utvrditi nagrade članovima vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina. 

Izglasano je i Rješenja o imenovanju ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“ Varaždin. Nakon provedenog natječaja za ravnatelja je predložen Mario Šoštarić, dosadašnji ravnatelj, koji je ponovno imenovan na tu dužnost na vrijeme od 4 godine.