Grad Varaždin donirao 160.000 kuna Domu za starije i nemoćne osobe Foto: Krešimir Đurić

Grad Varaždin donirao 160.000 kuna Domu za starije i nemoćne osobe

I.D./Varaždinske vijesti | 23.2.2017. u 12:00h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin je Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin donirao 160.000 kuna za nabavu opreme za Odjel oboljelih od Alzheimerove bolesti i druge demencije.

Donaciju je ravnateljici Doma Tamari Ljubić u utorak 21. veljače predao gradonačelnik Goran Habuš, istaknuvši važnost otvaranja ovakvog odjela. Ravnateljica Ljubić napomenula je kako je ova donacija veliki "vjetar u leđa" ovoj ustanovi i podrška otvaranju odjela, za kojim je sve veća potreba. Dodala je kako se nada da će i resorno ministarstvo pomoći da se otvori ovaj odjel, kako bi varaždinski Dom bio među prvima koji pruža adekvatnu skrb oboljelima od Alzheimerove bolesti.

- Alzheimerova demencija je sindrom koji se javlja kao posljedica Alzheimerove bolesti. Počinje postepeno, a s napredovanjem bolesti i psihički poremećaj bolesti postaje izrazitiji. U tim trenucima, kada oboljelima članovi obitelji nisu u mogućnosti pružiti odgovarajuću skrb, javlja se potreba za institucionalizacijom navedenih osoba kojih je u Varaždinskoj županiji evidentirano šestotinjak - istaknuto je ovom prilikom.

Korisnici doma su nakon uručenja donacije izveli kraći prigodni program.