Grad Lepoglava priključio se humanitarnoj akciji za Ukrajinu donacijom hrane vrijednom 10.000 kuna

Varaždinske vijesti | 22.4.2022. u 15:52h | Objavljeno u Aktualno

Grad Lepoglava se donacijom hrane u vrijednosti 10.000 kuna priključio humanitarnoj akciji za pomoć Ukrajini koju je, na zamolbu izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u RH Vasylja Kyrylyča, pokrenula Varaždinska županija.

Prikupljena pomoć, koja se po upućenoj zamolbi prikuplja na području cijele Varaždinske županije, bit će dostavljena u Černivecku oblast u Ukrajini s kojom je Varaždinska županija pobratimljena od 2013. godine.

- Odazvali smo se pozivu i uključili u ovu humanitarnu akciju želeći i ovim putem pomoći narodu Ukrajine koji brani svoju domovinu od ruske agresije. Ujedno na ovaj način šaljemo Ukrajini i njenim građanima poruku potpore i prijateljstva., poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Donacija Grada Lepoglave sastoji se od prehrambenih namirnica nabavljenih u skladu sa specificiranim potrebama koje će biti dostavljene na zbirno mjesto s kojeg će, s ostalom prikupljenom pomoći, biti 21. travnja transportirana u Ukrajinu, u Černivecku oblast.