Goran Habuš predao vlast povjerenici Dragici Đuli i povlači se iz politike

D.P./Varaždinske vijesti | 14.4.2017. u 11:26h | Objavljeno u Aktualno

Nekadašnji gradonačelnik Goran Habuš u Gradskoj je vijećnici danas predao vlast povjerenici Dragici Đuli.

Habuš je posljednjih šest godina obnašao dužnost varaždinskog gradonačelnika, a kazao je kako je Grad predao u dobrom stanju.

- Ovih šest godina sam radio i najljepši i najteži posao i moram reći da sam zadovoljan. Gospođa Đula i ja pogledali smo finanacijsku situaciju koja je i više nego dobra, ostavljamo Grad s 12 milijuna viška prihoda u odnosu na rashode, a na računu Grada je više od šest milijuna kuna. Moj nasljednik će imati dobar temelj i projekata za cijeli mandat - kazao je Habuš te priznao kako bi neke stvari da može, ipak drugačije napravio.

- Unatoč svemu, mislim da smo Varaždin vratili na pravi put i odradili dobar posao - zaključio je te novom gradonačelniku zaželio da u Gradskom vijeću ima stabilnu većinu.

- Moja poruka građanima je da onome kome date povjerenje da upravlja Gradom dajte mu priliku i da ima i većinu u Vijeću - poručio je Habuš te komentirao kandidaturu Ivana Čehoka za gradonačelnika Varaždina.

- U trenutku kada smo 2011. preuzeli Grad dugovanja su bila preko 54 milijuna kuna i sve u svemu bila je jako loša situacija. Što mislim o Čehoku rekao sam 2009. godine u kaznenoj prijavi koju sam tada potpisao u ime vijećnika HNS-a sve što sam tada napisao mislim o njemu i danas - kazao je Habuš koji je novinarima priznao kako će se na neko vrijeme povući iz politike.

- Još ne znam čime ću se baviti, moram sjesti sam sa sobom i sa obitelji i malo provjetriti vijuge i vidjeti kojim putem želim krenuti, ali sasvim sigurno to neko vrijeme neće biti politika - kazao je Habuš koji će iskoristiti svoje pravo da prima i dalje punu plaću do kada ne nađe posao.

Uz to, Habuš je kazao je kako stajati na raspolaganju povjerenici Dragici Đuli i novom gradonačelniku oko svega što bude trebalo.

Povjerenica Dragica Đula je kazala kako je zadovoljna primopredajom vlasti koju je ocijenila vrlo korektnom.

Napomenula je i kako ovlast povjerenika proizlazi iz Zakona o lokalnoj upravi i samoupravi te kako ću ona posao povjerenice izvršavati isključivo po tom zakonu.

Inače Dragica Đula radila je posljednjih 40 godina Uredu Državne uprave u Varaždinskoj županiji te smatra kako je to dobra referenca i za vođenje Grada.

Označeno u