Google Dvoru Trakošćan dodijelio prestižnu nagradu Zlatni pin Foto: Martin Novosel

Google Dvoru Trakošćan dodijelio prestižnu nagradu Zlatni pin

Varaždinske vijesti | 13.9.2023. u 14:00h | Objavljeno u Aktualno

Tvrtka Google je u velikoj nagradnoj kampanji Dvoru Trakošćan dodijelila prestižnu nagradu Zlatni pin za dvorac kojim upravlja.

Ovo priznanje dodjeljuje tvrtka Google, ali ono je zapravo izraz divljenja korisnika aplikacije Google Maps prema samoj izvrsnoj lokaciji.

Dodijeljuje se mjestima koja su Googleovi korisnici ocijenili najvišom ocjenom, pa se tako Trakošćan pridružio europskim dvorcima koji su dobili Googleove zlatne pribadače kojima se označavaju njihova popularnost i velika turističku vrijednost.

Projekt Zlatni pin započeo je 2020. godine u Poljskoj tijekom 15. rođendana aplikacije Google Maps. Kako su projekt vrlo dobro prihvatili ne samo dobitnici, već i korisnici u kojima nagrada potiče lokalni ponos, tvrtka Google odlučila je projekt proširiti i na druge zemlje.

Od ove godine projekt se provodi i u Hrvatskoj gdje je Google odlučio nagraditi lokacije u kategoriji „Dvorci i palače“. Sukladno tome, odabrani su dvorci i palače koji su dobili najvišu prosječnu ocjenu korisnika aplikacije Google Maps.

Dvor Trakošćan je iznimno zadovoljan što je široki krug korisnika prepoznao njegovu kulturnu i baštinsku vrijednost te je ponosno izložio nagradu u Zlatni pin u prostoru dvorca.