Glas poduzetnika Varaždin: Razočarani smo, političari nisu zainteresirani za dijalog s poduzetnicima Foto: VV arhiva

Glas poduzetnika Varaždin: Razočarani smo, političari nisu zainteresirani za dijalog s poduzetnicima

Varaždinske vijesti | 19.2.2021. u 18:23h | Objavljeno u Aktualno

Regionalni ured Varaždin udruge Glas poduzetnika planirao je održati panel 19. veljače s predstavnicima grada Varaždina, Varaždinske županije te ostalih gradova i općina. Tema tribine trebala je biti "Pomoć poduzetnicima i uvjeti otvaranja gospodarstva Varaždinske županije", međutim, panel rasprava nije održana jer većina pozvanih političara, kažu iz udruge Glas poduzetnika, nije bila zainteresirana za dijalog.

- Razočarani smo činjenicom da gradonačelnici i načelnici ne žele razgovarati o otvaranju gospodarstva te o pomoći poduzetnicima i njihovim zaposlenicima. Ističemo da je za sve poduzetnike očuvanje radnih mjesta i osiguravanje plaća radnicima glavni cilj. Također, naglašavamo da je pojedinim djelatnostima mjesecima zabranjen rad, a nezaposlenost se povećava. Poduzetnici i obrtnici te njihovi zaposlenici samo žele raditi. Jedan od naših glavnih zahtjeva je da se od 1. ožujka omogući rad restoranima i kafićima. Osim toga, sredinom siječnja Varaždinskoj županiji, gradovima i općinama Regionalni ured Varaždin poslao je zahtjeve za ukidanje pojedinih nameta ne bi li se barem malo amortizirali gubitci, a sve u cilju očuvanja radnih mjesta i osiguravanja plaća radnicima - ističu iz udruge.

- Stoga su na panel pozvani oni koji su prvi reagirali na naše zahtjeve: župan Varaždinske županije Radimir Čačić, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić i načelnik općine Beretinec Igor Kos. Na panelu su trebali sudjelovati Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika i Darko Molnar, voditelj Regionalnog ureda UGP-a Varaždin. Poziv na panel raspravu prihvatio je jedino gradonačelnik Čehok, župan Čačić namjeravao je poslati zamjenu, gradonačelnik Jenkač se ispričao, a ostali se nisu ni javili - naveli su.

>> Sastanci s gradonačelnicima i načelnicima: poduzetnici traže smanjenje i ukidanje nameta

- Očekujemo da će oni koji su obećali da će provesti određene mjere za pomoć gospodarstvu biti ažurniji po pitanju realizacije tih mjera nego što su bili spremni za planirani dijalog na panelu. Naši zahtjevi su realni, otvoreni smo i uvijek spremni na dijalog te suradnju. I dalje ćemo inzistirati na ukidanju nameta koji su predugo na teret poduzetnicima, ali i svim građanima. Vjerujem da će svi načelnici i gradonačelnici u Varaždinskoj županiji pozitivno reagirati na naše zahtjeve jer jedino suradnjom i možemo ovaj kraj dalje razvijati - rekao je Darko Molnar, voditelj Regionalnog ureda Varaždin UGP-a.