Gdje ljetuju naši političari i s kime – tko iznajmljuje apartmane, a tko uživa na jahti Foto: Ilustracija

Gdje ljetuju naši političari i s kime – tko iznajmljuje apartmane, a tko uživa na jahti

| 3.7.2017. u 18:42h | Objavljeno u Aktualno

S prvim danima srpnja većina kontinentalaca se, odnosno barem oni kojima to financije dozvoljavaju, "sele" na Jadran. Premda smo pokušali provjeriti kakvi su ovogodišnji planovi za ljetovanje svih općinskih i gradskih čelnika, odnosno župana, samo su nam neki odgovorili na kratka pitanja gdje, koliko i s kime ljetuju te koliko će ih to otprilike stajati, pa se postavlja pitanje je li duljina i mjesto odmora dužnosnika nekakva tajna i zašto.

I dok nam je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić tek kratko kazao kako ovog trenutka još ne planira godišnji odmor, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić napomenuo je da odmor ne može unaprijed planirati zbog specifične situacije obnašanja dužnosti gradonačelnika, budući da se ne izdaje rješenje o pravu na godišnji odmor.

- Na godišnji odmor u trajanju od maksimalno tjedan dana mogu računati kada mi dopuste obaveze, ove godine možda krajem kolovoza. Najčešće koristim privatne apartmane koje tražim putem oglasa te ljetujem tamo gdje nađem slobodni apartman jer, osim stana, nemam nikakve druge nekretnine. Na odmor odlazim s obitelji i sve troškove snosim sam, a ukupni trošak planiram do 1.000 eura - odgovorio nam je Škvarić.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić veli da s obitelji planira ljetovati desetak dana na području Hrvatske o vlastitom trošku i to u privatnom aranžmanu u jednom apartmanskom naselju, a zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar ističe kako ljetne mjesece u pravilu provodi radno te i ove godine, kao i prethodnih, ne planira odlazak na ljetovanje.

- Ukoliko mi obaveze dopuštaju, kroz godinu koristim vikende za kratak odmor, a dva puta godišnje odlazim na jedrenje. Naravno, sve o vlastitom trošku - naveo je Avar.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti