Gdje će na kraju biti mini tržnica u POS naselju u Jalkovečkoj? Foto: Ilustracija

Gdje će na kraju biti mini tržnica u POS naselju u Jalkovečkoj?

IHR/Varaždinske vijesti | 19.3.2021. u 16:03h | Objavljeno u Aktualno

Gdje će se graditi mini tržnica u POS naselju u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu, i je li riječ o prostoru kod Konzuma, što se pretpostavlja s obzirom da je gradonačelnik Ivan Čehok najavio da je postignut dogovor o gradnji tržnice u jugozapadnom dijelu naselje, još se ne zna.

- Točna lokacija još nije dogovorena. Razmatra se više njih, a jedna od njih je i lokacija iza Konzuma. U svakom slučaju želimo da lokacija bude najadekvatnija za postavljanje tržnice kako bi se zadovoljili svi uvjeti - rekao je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin. 

Mini tržnica s nadstrešnicom u POS-u u Jalkovečkoj, koja se planira urediti na površini od 100 četvornih metara na kojima će na 12 klupa OPG-ovci prodavati vlastite poljoprivredne proizvode, trebala se urediti na zelenoj površini iza "Titanika", prve zgrade na ulazu u POS naselje iz smjera Jalkovečke ulice u Varaždinu. Međutim, lokacija predviđena za tržnicu na noge je digla stanare iz tog kvarta, posebno iz zgrada između kojih se tržnica planirala graditi, a koji su sredinom prošlog tjedna potpisivali peticiju protiv placa na toj lokaciji.

- Tržnica u POS-u korak do realizacije, stanari na nogama:''Ne želimo plac pod prozorima!''

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i direktor Gradske tržnice Varaždin Predrag Ciglar održali su sastanak sa stanarima u tom kvartu, nakon kojeg je varaždinski gradonačelnik objavio kako plac u POS-u nije upitan te da je u razgovoru pronađena lokacija koja bi bila svima prihvatljiva, u jugozapadnom dijelu naselja.

- FOTO Tijekom sastanka Čehoka i Ciglara dogovoreno: mali plac na jugozapadnom dijelu naselja!

Iako nije naveo o kojoj se točno lokaciji radi, stanari ovog varaždinskog stambenog naselja prepostavljaju da je riječ o prostoru kod Konzuma, odnosno na prostoru na kojem se nalazi slijepa ulica u kojoj je uređeno i parkiralište za stanare obližnje POS zgrade.

S obzirom da će se projekt financirati putem EU fonda za Ruralni razvoj – mjera 19.3. koja će se realizirati putem LAG Sjeverozapad, nositelja cijelog projekta, postavlja se i pitanje hoće li se dobivena sredstva moći iskoristiti ako će se plac graditi na drugoj lokaciji.

- Navedena sredstva moći će se iskoristiti i na drugoj lokaciji na kojoj će biti postavljena tržnica - rekao je Ciglar.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci