Gdje će na kraju biti mini tržnica u POS naselju u Jalkovečkoj? Foto: Ilustracija

Gdje će na kraju biti mini tržnica u POS naselju u Jalkovečkoj?

IHR/Varaždinske vijesti | 19.3.2021. u 16:03h | Objavljeno u Aktualno

Gdje će se graditi mini tržnica u POS naselju u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu, i je li riječ o prostoru kod Konzuma, što se pretpostavlja s obzirom da je gradonačelnik Ivan Čehok najavio da je postignut dogovor o gradnji tržnice u jugozapadnom dijelu naselje, još se ne zna.

- Točna lokacija još nije dogovorena. Razmatra se više njih, a jedna od njih je i lokacija iza Konzuma. U svakom slučaju želimo da lokacija bude najadekvatnija za postavljanje tržnice kako bi se zadovoljili svi uvjeti - rekao je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin. 

Mini tržnica s nadstrešnicom u POS-u u Jalkovečkoj, koja se planira urediti na površini od 100 četvornih metara na kojima će na 12 klupa OPG-ovci prodavati vlastite poljoprivredne proizvode, trebala se urediti na zelenoj površini iza "Titanika", prve zgrade na ulazu u POS naselje iz smjera Jalkovečke ulice u Varaždinu. Međutim, lokacija predviđena za tržnicu na noge je digla stanare iz tog kvarta, posebno iz zgrada između kojih se tržnica planirala graditi, a koji su sredinom prošlog tjedna potpisivali peticiju protiv placa na toj lokaciji.

- Tržnica u POS-u korak do realizacije, stanari na nogama:''Ne želimo plac pod prozorima!''

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i direktor Gradske tržnice Varaždin Predrag Ciglar održali su sastanak sa stanarima u tom kvartu, nakon kojeg je varaždinski gradonačelnik objavio kako plac u POS-u nije upitan te da je u razgovoru pronađena lokacija koja bi bila svima prihvatljiva, u jugozapadnom dijelu naselja.

- FOTO Tijekom sastanka Čehoka i Ciglara dogovoreno: mali plac na jugozapadnom dijelu naselja!

Iako nije naveo o kojoj se točno lokaciji radi, stanari ovog varaždinskog stambenog naselja prepostavljaju da je riječ o prostoru kod Konzuma, odnosno na prostoru na kojem se nalazi slijepa ulica u kojoj je uređeno i parkiralište za stanare obližnje POS zgrade.

S obzirom da će se projekt financirati putem EU fonda za Ruralni razvoj – mjera 19.3. koja će se realizirati putem LAG Sjeverozapad, nositelja cijelog projekta, postavlja se i pitanje hoće li se dobivena sredstva moći iskoristiti ako će se plac graditi na drugoj lokaciji.

- Navedena sredstva moći će se iskoristiti i na drugoj lokaciji na kojoj će biti postavljena tržnica - rekao je Ciglar.