FUTURISTIČKI IZGLED Počinje izgradnja nove poslovne zgrade IT tvrtke NTH Mobile u Hallerovoj aleji

MGA | 21.9.2023. u 11:30h | Objavljeno u Aktualno

U Hallerovoj aleji, pored upravne zgrade Parkova, počinje izgradnja nove poslovne zgrade tvrtke NTH Mobile.

Riječ je o kompaniji iz IT sektora koja je osnovana 1999. godine u Zagrebu. Kako se posao razvijao, svoje poslovanje šire i na Varaždin, gdje je i danas većina zaposlenika i glavni razvojni centar tvrtke.

- Kao i mnoge stvari u životu, priča o tvrtki NTH počela je slučajno, susretom dvojice Dubrovčana u Zagrebu 1999. godine. Jedan je već izgradio uspješnu poslovnu karijeru u svjetskim telekomunikacijskim kompanijama, a drugi, netom diplomirani informatičar Fakulteta organizacije i informatike. Poslovanje se počelo razvijati, a samim time i potreba za dodatnim djelatnicima. Izbor je bio logičan, zovi prijatelje s faksa.

Danas zapošljavamo preko 250 stručnjaka u dvadesetak zemalja širom svijeta. Većina zaposlenika i glavni razvojni centar tvrtke nalazi se u Varaždinu u kojem nastaju nove tehnologije za suradnju s vodećim svjetskim tvrtkama poput Googlea, WhatsAppa, Vibera, NBA lige i sl. - ističu u NTH Mobilu najavljujući svečani početak izgradnje nove poslovne zgrade u središtu Varaždina ističući da su već dvadeset godina predvodnici novih trendova i inovacija u ovom gradu.

nth_poslovna_zgrada_projekt-2.jpg

Tvrtka je bila i prvi stanovnik Tehnološkog parka Varaždin koji je izrastao u inkubator za mlade tvrtke.

- Mnogi naši bivši zaposlenici pokrenuli su vlastite IT tvrtke te u Varaždinu otvorili više stotina novih radnih mjesta. Gradnja vlastite poslovne zgrade nametnula se kao logičan sljedeći korak i svojevrsna kruna dosadašnje prisutnosti u Varaždinu. Lokacija zgrade u centru grada, u neposrednoj blizini brojnih obrazovnih institucija, strateški je odabrana uz pomoć Grada Varaždina s kojim svih ovih godina imamo sjajnu suradnju. Pored vrhunskih poslovnih prostora za naše zaposlenike, želja nam je da zgrada postane i mjesto budućih sastanaka i suradnje s učenicima, studentima, školama i fakultetima, centar za pokretanje novih projekata - ističu u kompaniji.

Arhitektonski projekt nove poslovne zgrade je rad višestruko nagrađivanog arhitekta Davora Bušnje.

- Futurističkim izgledom zgrade želi se poslati poruka kako je Varaždin mjesto sadašnjosti, ali i budućnosti, i kako mladi stručnjaci više nemaju potrebu odlaziti u svijet nego u Varaždinu mogu ostvariti sjajne karijere i raditi na najmodernijim tehnologijama - ističu u NTH Mobilu.

1695282614039_2.jpg

Označeno u