Ministar Fuchs u Varaždinu: “Da li se bojim štrajka? Ne bojim se ja ničega!” Foto: Viktor Hranić

Ministar Fuchs u Varaždinu: “Da li se bojim štrajka? Ne bojim se ja ničega!”

IHR/Varaždinske vijesti | 29.10.2022. u 11:54h | Objavljeno u Aktualno

I dok traju pregovori o povećanju osnovice plaća javnih službi, najnoviju ponudu Vlade o povećanju osnovice odbio je Sindikat znanosti i visokog obrazovanja.

To je danas u Varaždinu, na obilježavanju 15 godina rada Centara izvrsnosti Varaždinske županije, komentirao ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Na pitanje boji li se štrajka, ministar je rekao kako Vlada uvijek ima problema jer da nema, bilo bi sve jednostavno.

- Sigurno ćemo riješiti i taj problem. Službenici državnih službi su prihvatili našu ponudu, a što se tiče sindikata visokog školstva, oni bi se najmanje trebali buniti. Da li se bojim štrajka? Ja se ne bojim ničega. Štrajk je jedan od oblika socijalnog djelovanja. Ako dođe do štrajka i tada ćemo razgovarati, ali vjerujem da neće doći. Nikako ne bi bilo fer da djeca zbog nekih stvari koje se mogu riješiti, a netko nešto ne prihvaća tvrdokorno, ostaju kod kuće. Jako puno zemalja ne idu u štrajk zbog dobrobiti djece, oni prosvjeduju, ali ne idu u štrajk. Vjerujem da će se naći rješenje – rekao je ministar Fuchs u Varaždinu.

Označeno u