(FU)TURIZAM "Međimurska i Varaždinska županija trebaju premostiti jal i udružiti se u turističkoj ponudi" Foto: Jelena Cupar

(FU)TURIZAM "Međimurska i Varaždinska županija trebaju premostiti jal i udružiti se u turističkoj ponudi"

Varaždinske vijesti | 1.10.2022. u 11:40h | Objavljeno u Aktualno

U multimedijskoj dvorani Tehnološkog parka Varaždin, 29. rujna održana je konferencija (FU)TURIZAM, u organizaciji Poduzetničke udruge Liderum.

U jednom danu, na jednom mjestu, 60-ak prisutnih gostiju (i još toliko prisutnih putem live streama) imalo je prilike čuti iskustva i najnovije prakse iz kontinentalnog turizma, s naglaskom na održivom turizmu.

futurizam_29092022_1.jpg

Ukupno šest predavača na konferenciji je podijelilo vlastita iskustva koja imaju o turizmu. Svojim zanimljivim izlaganjima, potaknuli su prisutne na raspravu, a konačni zaključak bio je da Međimurska i Varaždinska županija trebaju premostiti jal i udružiti se u turističkoj ponudi, jer ono što strane turiste zadržava u kućama za odmor više od 2-3 noćenja, je zapravo potraga za lokalnim zanimljivostima i do 50-ak kilometara oko jedinice u kojoj su smješteni.

futurizam_29092022_2.jpg

Panelisti konferencije imali su prilike ocijeniti trenutno stanje kontinentalnog turizma RH te iznenadili visokom ocjenom sedam (7).

futurizam_29092022_3.jpg

Mr. sc. Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije, pojasnio je:

- Iako smo prva generacija koja se bavi turizmom, puno toga se već napravilo. Na dobrom smo putu, dali smo kontinentalnom turizmu boju, a sada trebamo još poraditi na lokalnoj ponudi i autentičnosti, odnosno dati turističkoj ponudi veličinu - rekao je.

futurizam_29092022_4.jpg

Iduća konferencija održat će se na Svjetski dan turizma, 27. rujna 2023. godine.

futurizam_29092022_5.jpg

futurizam_29092022_6.jpg

futurizam_29092022_7.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci