FOTO Župan Stričak sa suradnicima obišao Dom zdravlja u Ludbregu Foto: Varaždinska županija

FOTO Župan Stričak sa suradnicima obišao Dom zdravlja u Ludbregu

Varaždinske vijesti | 29.7.2023. u 11:50h | Objavljeno u Aktualno

Župan Anđelko Stričak obišao je u pratnji ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića Dom zdravlja u Ludbregu te se tom prilikom uvjerio u rad Doma zdravlja, porazgovarao s pacijentima te liječnicima, ali je i izrazio zadovoljstvo ulaganjima koje Varaždinska županija provodi u ovom Domu, kao i na cijelom ludbreškom području.

dom_zdravlja_ludbreg_29072023_1.jpg

Uz župana i gradonačelnika, u obilasku su bili i predsjednik ludbreškog Gradskog vijeća Darko Jagić, vijećnik Gradskog vijeća Goran Križanić, županijska vijećnica Brankica Kovaček, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić i zamjenica ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije dr. Barbara Krizman Vuhinec.

dom_zdravlja_ludbreg_29072023_2.jpg

- Nabavljen je novi digitalni RTG uređaj vrijednosti više od 97.000 eura, nabavljen je EKG uređaj, u postupku izrade je i glavni projekt za energetsku obnovu lokacije Ludbreg u vrijednosti od 32.187,50 eura, a za Ludbreg, kao jedno od gradskih središta u županiji, planirano je i sestrinsko savjetovalište. Razmatramo i mogućnost popunjavanja ove velike zgrade dodatnim sadržajima koji bi koristili stanovnicima, kao što je dnevni centar za starije i nemoćne osobe. Radi se i na unutrašnjem uređenju doma, kao i o stalnim nabavkama potrebnih dijagnostičkih uređaja i aparata. Uglavnom, od 2021. do svibnja ove godine u ludbreški Dom zdravlja uloženo je više od 226 tisuća eura – rekao je župan.

dom_zdravlja_ludbreg_29072023_6.jpg

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić je istaknuo da mu je drago što je župan sa suradnicima posjetio Dom zdravlja.

- Drago nam je da je župan sa suradnicima posjetio Dom zdravlja Ludbreg i razgovarao s pacijentima, vidio kakvo je stanje i nadamo se da će Županija odraditi sve potrebno i osigurati nam liječnike kako bi građani bili zadovoljniji i sigurniji u liječničku skrb - rekao je Bilić.

dom_zdravlja_ludbreg_29072023_3.jpg

Dr. Barbara Krizman Vuhinec je naznačila kako je razina kvalitete zdravstvene zaštite na području cijele županije iznimno porasla na zadovoljstvo svih pacijenata, ali i djelatnika u zdravstvu.

- Zadnjih nekoliko mjeseci ulažemo velik trud u kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite na području cijele Varaždinske županije, pa tako i grada Ludbrega. Iznimno mi je drago što i radiološka djelatnost ima doprinos u tome. Ne samo što se tiče novijih dijagnostičkih uređaja. već i kolegom Adrianom Morencey, specijalistom radiologije koji je nedavno položio specijalistički ispit i moći će započeti rad u novouređenim prostorijama, dok smo do sada istu koristili u suradnji s liječnicima vanjskih ustanova. Osim radiološke djelatnosti, zdravstvena skrb se našim pacijentima pruža na lokaciji Doma zdravlja Ludbreg u obiteljskoj, pedijatrijskoj, stomatološkoj i ginekološkoj ambulanti, patronažnoj djelatnosti - istaknula je.

dom_zdravlja_ludbreg_29072023_4.jpg

- Također moram spomenuti da je u sklopu projekta Telecordis Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu postavljena medicinska i računalna oprema, potrebna za pružanje usluga EKG holtera, holtera tlaka, spirometrije i 12 kanalnog EKG na lokacije Novi Marof, Ivanec i Ludbreg. U tijeku je postupak ugovaranja usluge s HZZO-om. Ovom digitalizacijom zdravstvenog dijagnostičkog procesa će se omogućiti modernizirana i dostupna specijalistička kardiološka usluga na razini primarne zdravstvene zaštite - istaknula je zamjenica ravnatelja županijskog Doma zdravlja.

dom_zdravlja_ludbreg_29072023_5.jpg