FOTO Zaređen mons. Bože Radoš: "Izabrani biskupe Bože, dođi! Izabrao Te je Krist"

Varaždinske vijesti | 24.11.2019. u 15:04h | Objavljeno u Aktualno

Danas, na Nedjelju Krista Kralja, za vrijeme svečanog misnog slavlja u varaždinskoj katedrali zaređen je mons. Bože Radoš za trećeg po redu biskupa Varaždinske biskupije. Prvo je to biskupsko ređenje u povijesti varaždinske katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo budući da su oba dosadašnja varaždinska biskupa, blagopokojni mons. Marko Culej, te njegov nasljednik mons. Josip Mrzljak, za biskupe zaređeni u zagrebačkoj prvostolnici.

Svetu misu ređenja novog varaždinskog biskupa, mons. Bože Radoša, predslavio je zagrebački nadbiskup metropolit kardinal Josip Bozanić. Zagrebački je nadbiskup sabranim vjernicima u varaždinskoj katedrali uputio prigodnu homiliju. U svojoj propovijedi kardinal Josip Bozanić je rekao da ređenje biskupa ima izuzetno značenje za Crkvu i uvijek je razlog posebne radosti i slavlja.

- Draga braćo i sestre Crkve varaždinske, kao zajednica vjere i kao živa Crkva, molite Božji blagoslov novom pastiru Varaždinske biskupije, mons. Boži Radošu, koji vam imenovanjem pape Franje dolazi kao poslanik Isusa Krista i koji u ovoj mladoj Biskupiji nastavlja apostolski slijed jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve. Neka njega i vas trajno prati Božji blagoslov i zagovor Presvete Bogorodice Marije kojoj je posvećena ova katedrala i tolike crkve Varaždinske biskupije i kojoj se s iskrenom pobožnošću povjerava podravska, zagorska i međimurska duša hrvatskih ljudi. Molimo i nebeski zagovor biskupijskih zaštitnika svetoga Marka Križevčanina i blaženoga Alojzija Stepinca. Dragi brate u Isusu Kristu Kralju, izabrani biskupe Bože, dođi! Izabrao Te je Krist. Krist Te šalje da zajedno s Njim vodiš ovu svetu Crkvu varaždinsku. Budi blagoslov za Crkvu, za svoj narod i svakoga čovjeka - rekao je kardinal Bozanić.

Dio svetog misnog slavlja prenosimo u fotogaleriji.