FOTO Veliko srce mještana s područja Varaždinskih Toplica za stradale u potresu na Banovini

Varaždinske vijesti | 31.12.2020. u 16:36h | Objavljeno u Aktualno

Građani Varaždinskih Toplica još su jednom pokazali svoje veliko srce i u ovoj posljednjoj nevolji koja je pogodila Hrvatsku. Grad Varaždinske Toplice koordinirao je s udrugama sa svog područja prikupljanje humanitarne pomoći za stradale u razornom potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju. S volonterima i poduzetnicima organiziran je utovar robe te je na put krenuo kamion pun hrane, kućnih potrepština, prekrivača, higijenskih potrepština, hrane za kućne ljubimce te građevinskih folija. Za Glinu je krenuo i kombi s friško ispečenim kruhom.

Akcija prikupljanja donacije odvijala se u prostorijama vatrogasnog doma DVD-a Varaždinske Toplice. Nakon prikupljanja donacija i iz ostalih mjesta s područja grada, kamion i kombi krenuli su prema Glini.

U vatrogasnom kombiju bila je i gradonačelnica Dragica Ratković, koja je pomogla oko organizacije prikupljanja i prijevoza pomoći.

– Zahvaljujemo svima koji su svojim velikim srcem pokazali da se može napraviti puno. Putujemo u Glinu s 10 tona hrane, higijenskih potrepština, 1,5 tona građevinske folije – poručila je gradonačelnica.

Iz Grada Varaždinskih Toplicama zahvaljuju svima koji su pomogli u prikupljanju i prijevozu pomoći za stradala područja, građanima, volonterima, članovima udruga, vatrogascima, poduzetnicima.

varazdinske_toplice_potres_pomoc_11.jpg

varazdinske_toplice_potres_pomoc_7.jpg

varazdinske_toplice_potres_pomoc_2.jpg

varazdinske_toplice_potres_pomoc_12.jpg

varazdinske_toplice_potres_pomoc_13.jpg