FOTO Vatrogasci DVD-a Vinica i predstavnici Općine kod predsjednice RH

vv | 25.10.2019. u 04:45h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednica Republike Hrvatske primila je izaslanstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vinica povodom visokog pokroviteljstva manifestacije 130 godina vatrogastva u Vinici. Uz članove DVD-a Vinica posjetu, koji je bio u sklopu dana otvorenih vrata 18. listopada, nazočili su načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac i zamjenica načelnika Mirjana Jambriško te počasni građanin Općine Vinice general Mladen Markač i državni tajnik u ministarstvu obrane general Zdravko Jakop, koji su i najzaslužniji za prijem kod predsjednice RH.

Predsjednik DVD-a Vinica Ivica Lazar zahvalio je predsjednici RH u ime svih članova na prihvaćanju pokroviteljstva manifestacije 130 godina vatrogastva u Vinici te joj je uručio prigodnu zahvalnicu i monografiju 130 godina vatrogastva u Vinici.  Prigodan poklon domaćih autohtonih proizvoda poznatih viničkih OPG-ova uručio je i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, koji je ujedno zaželio predsjednici da pobijedi u predstojećim predsjedničkim izborima te ju pozvao u posjet Općini.

Nakon posjeta Uredu Predsjednice, načelnik i zamjenica Općine Vinica sa  izaslanstvom DVD-a Vinica posjetili su Hrvatski Sabor, gdje ih je dočekao saborski zastupnik Anđelko Stričak, koji im je zaželio dobrodošlicu te ih upoznao sa radom Sabora, a kasnije su im se u posjetu pridružili i saborski zastupnici Josip Križanić, Sunčana Glavak i Marija Puh.

- Po povratku iz Zagreba, posjetili smo  rodnu kuću prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, razgledali kuću i napravili zajedničku fotografiju.Ovo je bio još jedan veliki i značajni dan za naše slavljenike DVD-a Vinica, ali i za Općinu, jer smo prije dva mjeseca ugostili hrvatskog premijera gospodina Andreja Plenkovića, a sad je izaslanstvo DVD-a Vinica i nas iz Općine ugostila predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović, izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.     

 

Galerija slika