FOTO Naši vatrogasci pomažu Zagrebu: skidaju crjepove i saniraju dimnjake kojima prijeti urušavanje Foto: JVP Grada Varaždina

FOTO Naši vatrogasci pomažu Zagrebu: skidaju crjepove i saniraju dimnjake kojima prijeti urušavanje

IHR/Varaždinske vijesti | 2.4.2020. u 09:33h | Objavljeno u Aktualno

Članovi JVP Grada Varaždina još su u nedjelju 22. ožujka, na dan potresa u Zagrebu, krenuli u ispomoć svojim zagrebačkim kolegama, a i dalje pomažu vatrogascima u Zagrebu.
- Svakog jutra izmjenjuje se smjena iz Varaždina u Zagreb koja traje kao i smjena u JVP Varaždin, a to je 24 sata. Intervencija još traje, a sastoji se uglavnom od skidanja dijelova krovišta koji prijete padom, skidanja žbuke, crjepova i cigli te sanacija dimnjaka i ostalih šteta nastalih posljedicom potresa - izvijestili su iz JVP-a Grada Varaždina te na svojim internet stranicama objavili fotografije s terena.

U Zagreb su, prema nalogu glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, upućena vatrogasna vozila - autoljestve - iz cijel Hrvatske.

- Iz devet županija su upućena vatrogasna vozila za spašavanje i radove na visini i to iz Velike Gorice, Dubrovnika, Krapine, Slavonskog Broda, Slatine, Splita, Rijeke, Osijeka i Varaždina. Vozila ostaju na radu u Zagrebu do 7. travnja - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Kako to izgleda na terenu pogledajte u fotogaleriji.

Označeno u
Galerija slika