FOTO: Varaždinski maturanti na Kapucinskom trgu plesali Quadrillu

vv | 24.5.2024. u 12:38h | Objavljeno u Aktualno

Već tradicionalno, varaždinski maturanti su točno u podne na Kapucinskom trgu plesali Quadrillu i tako se oprostili sa srednjoškolskim obrazovanjem. Ove je godine Quadrillu plesalo 454 učenika. 

Za plesnu obuku maturanata bio je zadužen Plesni klub D&D Varaždin, a majice i kišobrane osigurali su Grad Varaždin i Varaždinska županija. Sedmu godinu zaredom Maturantiku zajednički organiziraju Grad Varaždin, Varaždinska županija i PU varaždinska, zajedno s partnerima Koncertni ured Varaždin, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i Školski sportski savez Varaždinske županije, uz podršku Savjeta mladih Grada Varaždina i Savjeta mladih Varaždinske županije. Ples su popratili brojni građani, članovi obitelji i prijatelji te ih nagradili pljeskom.

Inače, Quadrilla je jedan od najpoznatijih društvenih plesova XIX. st., najprije u Francuskoj, od 1815. u Engleskoj, zatim u Njemačkoj, a od 1840. i u Beču. Obično se sastojala od pet (u Beču češće od šest) dijelova (figura), koji su zadržali izvorna francuska imena. Kako su to danas otplesali varaždinski maturanti, pogledajte u fotogaleriji. 

Označeno u
Video sadržaj