FOTO: Varaždinske SDP-ovke poslale poruku muškim kolegama - Zajedno možemo sve! Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždinske SDP-ovke poslale poruku muškim kolegama - Zajedno možemo sve!

Varaždinske vijesti | 2.12.2022. u 20:20h | Objavljeno u Aktualno

U petak, 2. prosinca, održana je izborna Skupština Foruma žena SDP-a Varaždinske županije.

- U konferencijskoj dvorani Arene Varaždin okupio se velik broj žena, koje su zajedno sa svojim muškim kolegama poslale znakovitu poruku – zajedno možemo sve! Istaknuti su mnogobrojni primjeri koje je pokrenuo Grad Varaždin u manje od godinu dana, a sve u cilju promicanja rodne ravnopravnosti i jednakosti. Varaždinske škole prve su u Hrvatskoj uvele menstrualne potrepštine kao nadstandard, koji je kao primjer dobre prakse prihvatila i Vlada Republike Hrvatske, te ga implementirala na razini cijele države. Uvođenjem besplatnih obroka u škole, izgradnjom novih vrtića i produženim boravkom indirektno se utječe na položaj žena u društvu. Žene su pokretači pozitivnih promjena i temeljni stup našeg društva - poručili su iz SDP-a Varaždinske županije.

Skupštini su nazočili predsjednik SDP Hrvatske Peđa Grbin, potpredsjednica SDP Hrvatske Sabina Glasovac, predsjednica Foruma žena SDP Hrvatske Sandra Krpan, saborska zastupnica i predsjednica ŽO SDP Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora, predsjednik Foruma mladih SDP Hrvatske Lovro Lukavečki, saborske zastupnice Andreja Marić i Boška Ban Vlahek, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Skupštinu je u vodila predsjednica Radnog predsjedništva Kristina Mirčetić Petrin, a za predsjednicu Foruma žena SDP-a Varaždinske županije izabrana je Dubravka Biberdžić.