FOTO: Varaždinske Rode Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježili na Dinari, u Kninu i Sv. Roku Foto: USJP Roda

FOTO: Varaždinske Rode Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježili na Dinari, u Kninu i Sv. Roku

Varaždinske vijesti | 6.8.2019. u 09:10h | Objavljeno u Aktualno

Predstavnici Udruge specijalne jedinice policije PU Varaždinske „RODA“ 4. kolovoza pridružili su se na 1.656 m nadmorske visine, na Dinarskom predjelu Ošjak, svim gostima na svečanom otvorenju Spomenika Domovini u organizaciji Udruge veterana 7. GBR „PUMA“.

Upriličena je i popratna edukacija prisutnih na temu „Spomenik Domovini“. Po završetku protokola i ručka, svi su helikopterima vraćeni natrag u Suhopolje Kijevsko, odakle su se predstavnici Udruge specijalne jedinice policije PU Varaždinske „RODA“ uputili u Knin gdje su prisustvovali na prijemu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata kod predsjednice RH.

U ponedjeljak 5. kolovoza predstavnici Udruge specijalne jedinice policije PU Varaždinske „RODA“ sudjelovali su u obilježavanju obljetnice VRO „Oluja“, Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu, čemu je prethodio susret s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović. Pripadnici specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata, na najvišem platou Kninske tvrđave sudjelovali su u svečanosti podizanja državne zastave, dok je polaganje vijenaca, crvenih ruža i paljenje svijeća održano na trgu dr. Ante Starčevića uz spomenik hrvatske pobjede ´Oluja 95´, kao i vojno-akrobatski ceremonijalni program.

U popodnevnim satima su se predstavnici udruge uputili u Sv. Rok gdje je povodom proslave obljetnice VRO „Oluja“ organizirano druženje ratnih pripadnika specijalne policije MUP-a RH. Nakon druženja u Sv. Roku održana je izvanredna izborna skupština Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske.