FOTO Varaždinci bez prestanka sakupljaju pomoć za Petrinju i Sisak Foto: Krešimir Đurić

FOTO Varaždinci bez prestanka sakupljaju pomoć za Petrinju i Sisak

Varaždinske vijesti | 30.12.2020. u 12:06h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je prikupljanje pomoći počelo već sinoć, i danas od jutra građani diljem županije doniraju hranu, higijenske potrepštine i drugo kako bi pomogli stanovništvu potresom razorenim područja u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito u Petrinji, Sisku i okolnim općinama.

>> Pomoć za Petrinju i Sisak prikuplja se širom Varaždinske županije, uključite se

>> Apel MUP-a: Ne idite u Petrinju i Sisak, otežavate rad hitnim službama

Brojni Varaždinci zaputili su se s punim vrećicama i kutijama u prostorije GDCK-a Varaždin u Fabijanskoj ulici te DVD-a Varaždin u Trenkovoj ulici, a slične slike mogu se vidjeti u gotovo svim mjestima Varaždinske županije.

>> Za Petrinju i Sisak: Varaždinski Crveni križ prikuplja hranu i higijenske potrepštine

>> APEL DVD Varaždin prikuplja donacije za žrtve potresa: dobrodošli voda, nekvarljiva hrana...

- Grad Varaždin zajedno sa stožerom Civilne zaštite i Gradskim društvom Crvenog križa zahvaljuje svim građanima koji su odmah reagirali i donijeli pomoć za nastradale u potresu. Nakon velikog odaziva građana svi kapaciteti skladišta su popunjeni. U koordinaciji sa službama koje su na terenu, mole se građani da ne odlaze samostalno na pogođena područja već da prikupljenu pomoć dostave u skladište Gradskog društva Crvenog križa u Fabijanskoj ulici (ulica pored vojarne u Optujskoj ulici prema tvornici MIV ) radnim danom od 9 – 11 sati. Prikupljenu pomoć moguće je zadržati i na mjestima gdje je prikupljena, te ju po pozivu dostaviti Crvenom križu. I dalje su moguće uplate novčanih donacija, te vrijedi poziv na dobrovoljno darivanje krvi - priopćili su iz Grada Varaždina.