FOTO Varaždin dostojno dočekao Dalića i dio vatrene ekipe

| 20.12.2022. u 09:06h | Objavljeno u Aktualno

Na glavnom varaždinskom trgu, Trgu kralja Tomislava u ponedjeljak je priređen doček izbornika hrvatske s nogometne reprezentacije Zlatka Dalića koja se sa Svjetskog prvenstva u Kataru vratila s brončanom medaljom.

Zajedno s Dalićem brojni Varaždinci i žitelji sa sjevera Hrvatske pozdravili su i ostali dio stručnog stožera vatrene reprezentacije trenera vratara Marijana Mrmića,  liječnika Eduarda Roda, te fizioterapeute Ndermina Redžaja, Miroslava Jamnića i Nevena Golubara.

Zlatko Dalić se svojim sugrađanima i gostima koji su ispunili popularni Korzo i okolne trgove obratio emotivnim govorom:

Hvala svima što ste ovdje po ovoj zimi. Osvojili smo broncu, ona je za mene kao zlatna. Vidim puno mladih ljudi ovdje i mislim da su naši nogometaši uzor vama i kako treba živjeti te koje vrijednosti zastupati. U životu ništa nije nemoguće. Oni su se borili, pokazali su hrabrost, poniznost i skromnost, vjeru i domoljublje. Sve im se vratilo ovim rezultatom. Ovo je moja Hrvatska, u zajedništvu i ne može mi nitko u Hrvatskoj zabraniti da zahvalim braniteljima, pogotovo našim Pumama. Ponosan sam i sretan što sam izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Sve zasluge idu našim igračima. Dokaz sam da se sve može napraviti, krenuo sam iz malog mjesta, ali ostvario sam svoj san. Pošteno pristupajte, radite i sve će vam se vratiti. Vaš dolazak pokazuje vašu ljubav i emocije. Ovo je Hrvatska koju ja živim i želim. Iznad svih: 'Hrvatska' .Uvijek je bitno mladost i iskustvo. Pred nama su kvalifikacije za EP u Njemačkoj, a to je kao da igramo doma. Za to živim i čekam. U lipnju je finale Lige nacija i tu zaista imamo nadati se pravom rezultatu. U rujnu igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo, napravit ću sve da tada igramo utakmicu u Varaždinu. Varaždin to zaslužuje, to je moj grad. Ja nisam rođen ovdje, ali ovaj grad mi je dao sve. Došao sam prije 30 godina i zahvalan sam na svemu. Iz Livna sam, ali sam i Varaždinec. Ako nemaš pravi tim oko sebe kao što imam ja, onda si nitko i ništa. Uz njih i igrače, ja sam treći na svijetu. Hvala vam! - zaključio je Dalić. 

Prisutnima se obratio  Marjan Mrmić, trener vratara koji iza sebe već ima tri medalje sa SP-a:

- Donijeli smo ovu brončanu medalju, treću sveukupno. Zahvaljujem svima u stručnom stožeru i igračima. Živjeli smo mjesec dana kroz reprezentaciju kao obitelj. Nije bilo nikakvih problema i došlo je do ovog rezultata. Bez starijih igrača ne bi uspjeli doći do velikog uspjeha. Vidjeli smo i mlađe igrače koji su uspjeli iznijeti teret. Vjerujem da će to biti jedna okosnica za sljedeće godine reprezentacije - kazao je Mrmić. 

Dalića je na Korzu uz brojne uzvanike dočekao i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj koji je izjavio:

- Došao je kao igrač Varteksa, postao je pomoćni trener, sportski direktor, nakon toga trenerski prvi poziv je bio Varteksu. Čovjek bez kojeg mi danas ne bismo imali prvoligaša da njegov sin Toni nije direktor Varaždina. Uložio je sebe, svoje srce u ovaj grad, ali i državu. Ovo što smo ostvarili na Svjetskom prvenstvu u Kataru i prije dvije godine u Rusiji je fascinantno te mislim da je ovaj doček apsolutno zaslužio - dodao je Bosilj.

Publiku su uz voditelja Dražena Novosela i Varaždinske mažoretkinje, Varaždinsku građansku gardu i husare, zabavljali Dobre vibracije, Zaprešić boysi, Ivan Dečak, Kavaliri i Žiga.

Galerija slika