Na dionici autoceste A4 stvarale su se i kolone

FOTO Snježne (ne)prilike razljutile vozače, promet na dijelu autoceste A4 i dalje prekinut

vv | 13.1.2017. u 19:09h | Objavljeno u Aktualno

I dok je snijeg koji je danas poslijepodne zabijelio gotovu čitavu Hrvatsku, tako i Varaždinsku županiju, zasigurno razveselio najmlađe, one malo starije je vjerojatno razljutio. Vozače ponajviše zbog snijega koji je zameo njihove automobile, a ostale građane jer su u ruke morali primiti lopatu i očistiti svoje prilaze i dvorišta.

Kako bilo, ako ste u prometu, budite posebno oprezni te vožnju prilagodite stanju i uvjetima na kolniku. Iz HAK-a su maloprije izvijestili da je na dionici autoceste A4 još uvijek prekinut promet zbog prepriječenih teretnih vozila, i to između čvorova Novi Marof i Breznički Hum u smjeru Zagreba te između čvorova Breznički Hum i Novi Marof u smjeru Varaždina

Naša čitateljica iz Varaždina do Visokog danas poslijepodne putovala je puna četiri sata! 

- Krenula sam starom državnom cestom, no zapela sam već na Varaždin Bregu. Tamo sam u koloni čekala sat vremena i kako je snijeg sve jače i jače padao, vozači su se počeli okretati i krenuli su prema autocesti pa sam i ja odlučila na autocestu. Mislila sam da je ona bolje očišćena budući da bi trebala biti prioritet. No, niti autocesta nije bila očišćena, a ubrzo su se prepriječili i šleperi. Nije mi jasno kako su neopremljeni krenuli na put unatoč najavama o snijegu u svim medijima. Štoviše, ralice na autocesti uopće nije bilo i tek kada se stvorila kolona, stigle su. Međutim, one su napravile još veću gužvu - ljuti se naša čitateljica koja je naposljetku ipak sretno stigla kući.

Obzirom na zimske uvjete na cestama, iz PU varaždinske su izvijestili da provode pojačani nadzor obavezne zimske opreme. Građanima poručuju neka ne kreću u promet bez zimske opreme.

Galerija slika