FOTO Uoči Svih svetih izaslanstva Županije i Grada Varaždina te udruga branitelja odala počast preminulim

VV | 31.10.2021. u 12:33h | Objavljeno u Aktualno

Uoči blagdana Svih svetih, na varaždinskom groblju, u pratnji Husarske garde te Građanske garde Varaždin, položeni su zajednički vijenci Županije i Grada Varaždina kod Središnjeg križa, Spomen kosturnice i Križa branitelja.

U izaslanstvu su bili župan Anđelko Stričak, gradonačelnik Neven Bosilj, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, županijski vijećnici Goran Kaniški, Sandra Županić i Tin Jurak. Vijence su položili i svijeće zapalili u počast svim preminulim građanima Varaždinske županije te braniteljima koji su položili živote u obrani Hrvatske, kao i poginulim antifašistima u Drugome svjetskome ratu.

Župan Stričak je istaknuo kako već tradicionalno odajemo poštovanje i zahvalnost svim preminulim sugrađanima.

- Na blagdan Svih svetih prisjećamo se svih naših poginulih i preminulih sugrađana prisjećamo se svojih najdražih, roditelja, baka i djedova, rodbine, prijatelja, profesora i učitelja, svih onih koji su nam pomogli da stasamo kroz život, onih koji su uvijek imali toplu riječ za nas, riječ poticaja i ohrabrenja. Prisjećamo se i svih onih koji su dali najviše od sebe kod stvaranja naše domovine, naših hrvatskih branitelja poginulih, nestalih i preminulih, ali isto tako i zaslužnih pojedinaca koji su svojim radom i znanjem doprinijeli da Varaždinska županija bude upravo ovo što je danas. Živimo u ubrzanom ritmu života i dobro je da barem na jedan dan zastanemo i zajedno se prisjetimo svit nama dragih i zaslužnih sugrađana – rekao je župan.

Doprinos svečanosti polaganja vijenaca dali su i pripadnici Hrvatske vojske, a polaganju vijenaca pridružili su se i predstavnici PU varaždinske, mnogobrojni članovi braniteljskih udruga, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata Varaždinske županije te predstavnici Zajednice Udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije.