FOTO U Varaždinu počelo cijepljenje studenata, cijepio se i gradonačelnik Bosilj Foto: Krešimir Đurić

FOTO U Varaždinu počelo cijepljenje studenata, cijepio se i gradonačelnik Bosilj

I.D./Varaždinske vijesti | 17.6.2021. u 14:26h | Objavljeno u Aktualno

Danas je na punktu u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu organizirano cijepljenje protiv Covida-19, na kojem su se građani, bez prethodnog naručivanja, mogli cijepiti cjepivom Moderna.

Cijepljenju su se odazvali članovi studentskog zbora, a prvom dozom danas se cijepio i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Cjepni punkt obišla je zamjenica župana Silvija Zagorec, ujedno i načelnica županijskog Stožera civilne zaštite.

- S današnjim danom s prvom dozom cijepljeno je 46,2 posto, a s drugom dozom 23,7 posto odraslog stanovništva. Ovdje smo kako bismo dali podršku i pozvali sve žitelje Varaždinske županije da se odazovu cijepljenju, kako bi očuvali svoje zdravlje i dali doprinos u sprječavanju daljnjeg širenja epidemije - istaknula je Zagorec.

Zahvalila je i studentima koji su se odazvali pozivu na cijepljenje.

- Šaljemo pozitivnu poruku da su mladi prepoznali važnost cijepljenja. U konačnici, ako se svi želimo vratiti "normalnijem" životu koji nam je bio poznat do prije godinu i pola dana, pozivam sve građane da se odazovu cijepljenju. Nastavit ćemo s cijepljenjem na ovakvim punktovima, na koje može doći svatko tko se želi cijepiti - dodala je, zahvalivši i djelatnicima Opće bolnice Varaždin, Zavoda za javno zdravstvo i studentima Sveučilišta Sjever, koji pomažu u provedbi cijepljenja.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj ovog je proljeća prebolio koronu, a danas se cijepio.

- Svojim primjerom želim potaknuti sve sugrađane da se cijepe, kako bismo imali što veću procijepljenost. Naime, 20. kolovoza planiramo Špancirfest, a da bi se to ostvarilo u punom obimu, treba nam što veća procijepljenost. Zato apeliram na sve građane da se cijepe kako bismo izbjegli četvrti val epidemije i očuvali svoje zdravlje - istaknuo je Bosilj.

- Ja sam imao koronu u vrijeme Uskrsa, a simptomi su bili poput klasične gripe: temperatura, bolovi u rukama i nogama, i trajalo je oko pet dana. Moja supruga i dvoje djece su se testirali i bili su pozitivni, ali nisu imali simptome, dakle, sve je individualno. Zato pozivam sve da se cijepe kako bismo se vratili normalnom životu - dodao je gradonačelnik.

Osim njega, cijepio se i najmlađi gradski vijećnik Lovro Lukavečki, kao primjer i poticaj mladima da se cijepe.

- Jedan od razloga zašto smo krenuli s ovom inicijativom je da pozovemo sve mlade da iskoriste ovu priliku i da se cijepe, kako bismo im pokazali da je ovo jedan način kako olakšati život sebi i brinuti za druge. Svima je u interesu da se ovo razdoblje konačno završi i da možemo krenuti na koncerte, druženje, da se otvore kafići i da mladi konačno opet mogu biti - mladi - rekao je Lukavečki.

Podršku cijepljenju dao je i Božo Kvesić, član Studentskog zbora Fakulteta organizacije i informatike.

- Mi smo, u suradnji sa studentskim zborom Geotehničkog fakulteta i savjetom mladih Varaždinske županije, organizirali cijepljenje studenata i srednjoškolaca. Danas je prvi dan, a odazvalo se 80-100 studenata. I dalje ćemo organizirati termine cijepljenja, ovisno o interesu studenata. Zahvaljujem Županiji na pokazanom interesu za studente i pomoći u realizaciji cijepljenja. Studentima je omogućen odabir cjepiva kojim će se cijepiti. Idući tjedan cijepljenje će organizirati u Studentskom klubu u sklopu Studentskog centra. Pozivam sve studentice i studente u Varaždinu da se cijepe, jer svima nam je cilj da se najesen vratimo u kontaktni oblik nastave. Svima je dosta biti zatvoren unutar četiri zida, za računalima, kako smo proveli većinu vremena u posljednih godinu i pol dana - napomenuo je Kvesić.

Dodajmo da će sutra u sportskoj dvorani OŠ Ludbreg od 8.30 do 16 sati biti cijepljenje isključivo drugom dozom Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 7. svibnja 2021.

U subotu 19. lipnja u sportskoj dvorani Gospodarske škole od 8 do 13 sati cijepiti se može AstraZenecom bez prethodne narudžbe.

Označeno u