FOTO U varaždinskoj bolnici cijepljen župan Čačić i osmero županijskih vijećnika Foto: Krešimir Đurić/Varaždinska županija

FOTO U varaždinskoj bolnici cijepljen župan Čačić i osmero županijskih vijećnika

IHR/Varaždinske vijesti | 19.1.2021. u 12:20h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U sklopu kampanje "Misli na druge - cijepi se" koja se provodi u sklopu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo danas se u varaždinskoj bolnici cijepio varaždinski župan Radimir Čačić i osmero županijskih vijećnika starijih od 65 godina.

- Moram priznati da ubod nisam ni osjetio i zato, cijepite se. U Varaždinskoj županiji, kao i u cijeloj Hrvatskoj zabilježene su minimalne nuspojave - rekao je varaždinski župan nakon cijepljenja.

Dodao je kako su u Varaždinskoj županiji dosad procijepili zdravstvene djelatnike i korisnike domova za starije i nemoćne, njih oko 2400, a ubrzo će započeti i cijepljenje građana.

- Sada ulazimo u fazu kada očekujemo uz Pfizerovo cjepivo i cjepivo Moderne, te Astra Zenecu, ukupno 24.000 cjepiva. Nadamo se da će dinamika biti dobra, pripremljeni smo organizacijski, imamo punktove i zdravstveni kadar – rekao je varaždinski župan.

Voditeljica Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije dr. Katica Čusek Adamić rekla je kako ovih dana započinje cijepljenje s drugom dozom onih koji su već cijepljeni te da cjepivo uskoro stiže i kod liječnika opće medicine.

- Javite se kako bi vas stavili na listu za cijepljenje - istaknula je.

Poziv stanovnicima Varaždinske županije, da se odazovu cijepljenju, uputio je i ravnatelj OB Varaždin Nenad Kudelić.

- Opća bolnica Varaždin ima oko 1900 zaposlenika. Od tog broja dosad ih se cijepilo 818, a 441 zaposlenika je prebolio COVID-19, pri čemu su se cijepili i oni djelatnici kod kojih je prošlo 30 dana od infekcije. U ovom tjednu ulazimo u fazu revakcinacije i cijepimo drugom dozom prve naše djelatnike koji su već primili cjepivo te očekujem kroz 7 do 10 dana postizanje punog imuniteta – rekao je dr. Kudelić koji je pozdravio javno-zdravstvenu akciju i cijepljenje varaždinskog župana i županijskih vijećnika jer, kako je istaknuo, svojim primjerom pokazuju vrlo odgovorno ponašanje.

Ravnatelj OB Varaždin Kudelić pozvao je stanovnike Varaždinske županije da se cijepe, a isto je učinio i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite i zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin.

- Varaždinska županija je spremna, a jedini ograničavajući faktor su doze cjepiva koje će pristizati. Liječnici obiteljske medicine provodit će cijepljenje u svojim ordinacijama, a ako neće imati uvjete za to na raspolaganje stavljamo svih 33 škole, uključujući i područne škole za potrebe cijepljenja, a kad stignu i veće doze, sportske dvorane. Otvorit ćemo niz punktova diljem Varaždinske županije kako bi se našim građanima omogućilo cijepljenje – rekao je Vugrin.

Osim župana cijepljeni su i vijećnici stariji od 65 godina Vlasta Cindrić, Krešimir Čop, Božidar Hajsok, Vladimir Lacković, Mira Letić, Katica Levanić, Petar Ratković i Zvonko Vugrinec.

Cijepljenje u Varaždinskoj županiji počelo je 27. prosinca, a dosad je cijepljeno ukupno 2370 osoba: 1320 u zdravstvu i 1050 u Domovima. U prosincu su cijepljenje 554 osobe, a u dva tjedna siječnja njih 1816.

Galerija slika