FOTO: U Turistu otvoren "Doručak s hrvatskih farmi" Foto: Krešimir Đurić

FOTO: U Turistu otvoren "Doručak s hrvatskih farmi"

M.P./Varaždinske vijesti | 7.4.2017. u 11:09h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je već ujutro prije osam sati obišao varaždinsku Gradsku tržnicu i male poljoprivredne proizvođače, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u hotelu Turist je otvorio Doručak s hrvatskih farmi, a kasnije i 17. kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva “Hrvatski pekar 2017.”.

Doručak s hrvatskih farmi, na kojem je predstavljen sustav dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda, okupio je velik broj proizvođača tradicionalnih domaćih poljoprivrednih proizvoda, ali i velik broj posjetitelja.

- Vlada RH i Ministarstvo poljoprivrede mogu mnogo napraviti u kontroli proizvoda koji dolaze na tržište, no glavnu promociju u kupnji proizvoda mogu raditi jedino hrvatski kupci tako da kupuju isključivo hrvatske proizvode. Hrvatski je proizvod kvalitetniji od svega što dolazi izvana, no uvoz ne možemo zabraniti. To mogu učiniti jedino kupci tako da preferiraju hrvatske proizvode. To je zapravo i cilj svih akcija koje provodimo, promocija hrvatskih proizvoda, što istovremeno znači ostanak na selu i oživljavanje poljoprivrede - rekao je Tolušić dodavši da Varaždinska županija prednjači u prehrambenoj industriji jer su tu tvrtke Vindija i Koka.

Varaždinski župan Predrag Štromar pohvalio je pak ovakve akcije i rad ministarstva jer dodavši da je sustav dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda sličan certificiranju koji se već godinama radi na varaždinskoj Gradskoj tržnici.

Galerija slika